Fodbold

Inter-dansker: Giv de unge chancen, Brøndby

Brøndby klarede mandag frisag i nedrykningsdramaet med en 1-0-sejr over AC Horsens, men knap har klubben fået armene ned, før rygter om spillerflugt florerer på Vestegnen.

Etablerede profiler som Dennis Rommedahl, Jan Kristiansen og Clarence Goodsons fremtid i klubben er meget usikker, og i følge det tidligere Brøndby-talent, Patrick Olsen, er det en oplagt mulighed for at satse på de unge talenter i klubben.

- Brøndby har i denne sæson brugt rigtig mange unge spillere med stor succes. De er kommet ind omkring førsteholdet noget før i år, og på den måde udvikler de sig også mere, siger Patrick Olsen til tv2.dk.

Den 18-årige sydafrikaner Lebogang Phiri var manden bag det forløsende mål, der gav Brøndby sejren i Horsens, og sikrede klubbens status som Superligaklub. Men den unge midtbanespiller er ikke det eneste talent på, der i denne sæson har fået sit gennembrud i Brøndby. Frederik Holst, Patrick Da Silva, Mathias Gehrt er alle unge spillere, der har været flittigt brugt af træner Auri Skabalius.

Patrick Olsen skiftede inden denne sæson til den italienske storklub Inter, hvor han allerede har kæmpet sig op omkring klubbens førstehold. Inden det italienske fodbold-eventyr nåede midtbanespilleren at få to kampe på Brøndbys førstehold, og han husker tidliget, hvordan Brøndby allerede dengang viste ham stor tillid.

- Brøndby ville rigtig gerne have satset på mig. De havde mere ellere mindre lovet mig en plads på holdet, nu når Mike Jensen skulle forlade klubben. Jeg valgte at forfølge min drøm og prøve udlandet af, men den tillid som Brøndby viste ved at komme med sådan en udmelding, betyder meget for en ung spiller, siger Patrick Olsen.

Patrick Olsen er sammen med Patrick Da Silva og Frederik Holst udtaget til det danske U19-landshold, der fra den 2.-10. juni skal forsøge at kvalificere Danmark til EM for første gang i 12 år. TV2 Sporten følger U19-landsholdet tæt og er med i Portugal til den spændende EM-kvalifikation. I Portugal vil det være muligt at live-chatte med spillerne, og hvis du har spørgsmål til spillerne, kan du allerede nu sende dem til rago@tv2.dk.