Fodbold

Inter-talent får to spilledages karantæne af DBU

Danmarks U/19-landshold går holdets vigtigste tid i møde. I starten af juni skal holdet i den såkaldte Elite Round forsøge at kvalificere sig til EM – for første gang i 12 år.

Men i torsdagens sidste testkamp mod Tyskland og – langt værre – i den første kamp ved Elite Round (EM-kvalifikationsturneringen) mod Tjekkiet må holdet se bort fra en af de bærende kræfter, Patrick Olsen fra Inter.

- Patrick har forbrudt sig mod de interne regler på holdet, og det har gjort, at vi er nødt til at give ham to karantænedage, siger landstræner Thomas Frank til tv2.dk.

Hændelsen skete tilbage i marts, da U/19-landsholdet spillede to venskabskampe mod Frankrig. Men hvad der egentlig skete, holder DBU og Patrick Olsen internt. Sidstnævnte begræder at skulle sidde over i to kampe.

- Det er da utrolig ærgerligt, men jeg kigger fremad og tager konsekvensen, som den er, og når jeg har siddet over i de to kampe, jeg har fået, så er jeg klar og på lige fod med alle andre, siger Patrick Olsen.

Det vides altså ikke, hvad der er sket, siden Patrick Olsen er blevet straffet. Men efter alt at dømme har det ikke skadet stemningen i landsholdslejren.

- Vi har heldigvis haft en rigtig god dialog hele vejen omkring tingene. Og Patrick er ked af de ting, han har gjort og har lært af det og kigget fremad. Vi arbejder videre, som vi altid har gjort. Han er stadig en del af truppen, og vi har brug for ham nede i Portugal, siger Thomas Frank.

- Han er en rigtig dygtig spiller, og vi vil gerne spille med det bedste hold. Men man må også sige, at vi har en rigtig stærk trup, som jeg er overbevist om kan løse opgaven i hans sted.

Og hovedpersonen selv har da også lært af episoden, der har udløst to spilledages karantæne.

- Selvfølgelig har jeg lært af det. Det er jo også en del af det at være ungdomsspiller. Man kommer til at lave nogle fejl en gang imellem, og det hører med i sporten. Men det har også givet mig et kick på en måde og fået mig til at tage mig sammen, efter at jeg trådte over stregen, siger Patrick Olsen.

Kommer det til at påvirke din indsats i EM-kvalifikationen?

- Nej, overhovedet ikke. Hvis det gjorde det, skulle jeg nok være blevet hjemme i stedet for.

På søndag drager holdet til Portugal, hvor det på seks dage skal spille tre kampe. Kun det bedste hold i ’miniturneringen’ Elite Round gruppe 3 kvalificerer sig til U/19-EM. Danmark er i gruppe med Bulgarien, Tjekkiet og Portugal.