Fodbold

Italienske medier: Endelig fik vi hævn for 2004

Flere italienske aviser hæfter sig ved, at Italien fik betalt Danmark tilbage for 2004-kampen mod Sverige. TV 2

’Italien har jo ikke noget at spille for!’ lød det igen og igen i dagene op til VM-kvalifikationsbraget mellem Danmark og Italien.

Men bagud med 1-2 i slutminutterne i Parken – ja, der lignede Italien ikke et hold, der havde lyst til at spare på kræfterne og tage hjem. VM-seedningen afhang til dels af resultatet imod Danmark, men kigger man de italienske aviser igennem i dag, kan det lige så vel have været ren hævntørst, der drev de ’onde’ italienere.

Så godt som alle aviser nævner nemlig en episode fra 2004, som tilsyneladende stadig stikker endog meget dybt i de blå hjerter. Det var dengang, hvor Sverige ”fik lov” til at udligne til 2-2 mod danskerne i den sidste gruppekamp ved EM – et resultat, der betød, at både Sverige og Danmark gik videre fra gruppen, mens Italien måtte tage hjem.

Symbolikken er da også svær at overse. Resultat blev 2-2, endda på et mål i de sidste minutter – ligesom i 2004.

- Det tog ni år, men Italien har endelig givet Danmark igen for den uafgjorte kamp i 2004, hvor Danmark og Sverige eliminerede de azurblå fra EM, skriver en af Italiens største aviser, La Stampa, under overskriften ’Uafgjort i Danmark, uslåelige Italien hævner 2004’.

Også La Repubblica og sportsavisen Corriere dello Sport muntrer sig over hævnakten.

- Det sluttede 2-2 ligesom dengang mellem Danmark og Sverige i 2004, hvor de to lande forhindrede Italien at gå videre ved EM. Denne gang er det Danmark, der må sluge den bitre pille, skriver Corriere dello Sport.

Italiens anden store sportsavis, Gazzetta dello Sport, er en af de få, der undlader at tvære for meget i såret, men beretter til gengæld ivrigt om Nicklas Bendtner, der som tidligere og knap så succesfuld Juventus-spiller fik sin personlige hævn over det mislykkede ophold i Italien med to mål.