Fodbold

To 80’er-ikoner optaget i Hall of Fame

Frank Arnesen og Søren Lerby har en del til fælles. De har begge spillet for Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven, de var begge profiler på 80’er-landsholdet, og mandag aften blev de to fodbold-ikoner så også sammen optaget i Foldboldens Hall of Fame.

Det skete ved Dansk Fodbold Award 2013, hvor Arnesen og Lerby blev klappet på scenen af en fyldt sal i Cirkusbygningen.

- Først og fremmest vil jeg sige tak til de klubber, jeg har spillet for. Og tak til mine medspillere, der har taget mig, som jeg var, sagde Søren Lerby, da han som den første gik på talerstolen.

Fodboldens Hall of Fame er en hæder til de bedste danske fodboldspillere gennem tiden, og her må både Frank Arnesen og Søren Lerby siges at have gjort sig gældende.

Som teenagere drog de to fodboldspillere til Holland, hvor de begge hurtigt opnåede succes og blev en fast del af Ajax Amsterdams førstehold. Siden skiltes deres fodboldveje i klubregi, inden de igen krydsedes i PSV Eindhoven. I mellemtiden mødtes de på landsholdet, hvor de gjorde sig gældende på henholdsvis midtbanen og i det defensive spil.

Frank Arnesen var specielt kendt for sin tekniske formåen, sine opportunistiske driblinger, sit eminente overblik og sin store energi, mens Søren Lerby imponerede med sit kompromisløse forsvarsspil og sin altid fightende indstilling, som smittede af på holdkammeraterne.

Du kan se de to fodbold-ikoners humoristiske takketaler i videoen oven for.

Dansk Fodbold Award 2013

Dansk Fodbold Award er et årligt tv-show, hvor TV 2 og Dansk Boldspil Union (DBU) hylder dansk fodbold.

Det foregår i Cirkusbygningen i København, hvor stjerner fra både dansk og international fodbold deltager.

I alt 10 priser bliver uddelt - blandt andet "Årets spiller" og "Årets mål", som bliver afgjort i en afstemning på award.tv2.dk.

Det er ottende år i træk, at TV 2 og DBU afholder Dansk Fodbold Award.