Fodbold

Femmålshelten Erik Dyreborg er død

Fodboldspilleren Erik Dyreborg er tirsdag ifølge familien sovet stille ind efter kort tids sygdom.

73-årige Dyreborg nåede kun at spille seks landskampe, men har alligevel skrevet sig ind i dansk fodboldhistorie.

Det gjorde han, da han lavede alle fem mål i 5-0-sejren over Norge på Ullevaal i Oslo 24. september 1967.

Dyreborg var også med i 14-2-nedslagtningen af Island en måned forinden, og selv om han selv mente at have spillet end god kamp dengang - og blandt andet scorede to mål - fik han kritik for sin indsats for ikke at være målfarlig nok.

Det førte til en trodsreaktion fra Frem-spilleren i den følgende kamp.

- Jeg havde lagt op til otte af de andre mål, men det tog man ikke hensyn til. Så jeg tænkte i kampen mod Norge, at jeg ville skyde på alt.

- Ikke noget med at aflevere bolden, sagde Dyreborg i et videointerview på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside i forbindelse med fodboldforbundets 100-års-jubilæum.

Erik Dyreborg var i øvrigt nær ikke blevet landsholdsspiller. Han skulle have været med det B-landshold, der i juli 1960 skulle flyve fra Kastrup til Herning for at spille mod OL-landsholdet.

På grund af manglende plads blev han bedt om at tage et andet fly, og derfor var han ikke blandt de otte spillere, der omkom i den tragiske flyulykke, som rystede dansk fodbold.

De seneste mange år var han trods en ny hofte fortsat fast mand på torsdagsholdet i Frem, hvor han holdt gamle venskaber og konditionen ved lige.