Fodbold

Carsten V. Jensen: Jeg er klar til at bruge penge

FC København rundede tirsdag aften sit fodboldår af med et 0-2-nederlag i Parken til Real Madrid i Champions League.

Københavnerne sluttede som nummer fire og sidst i gruppe B, og i Superligaen er mesterholdet efter en elendig start på tredjepladsen.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen skal for alvor snart i arbejdstøjet, for i januar åbner vinterens transfervindue.

- Vi har midlerne til at investere, hvis vi finder en spiller, som vi mener, kan styrke os. Der er en diskussion i medierne om, hvad FCK skal gøre, og noget rammer rigtigt, mens noget ikke gør det helt.

- Vi kigger frem mod de næste transfervinduer. Vi kigger på, hvor der er kontraktudløb blandt spillerne, og vi kigger på at have en moderat udskiftning på holdet, siger han.

Mere offensiv er retorikken fra administrerende direktør, Anders Hørsholt, som på klubbens hjemmeside meddeler, at der skal investeres betydeligt i spillertruppen.

For hvis FCK fremover skal have succes i Champions League, kræver det en trup på et "andet niveau end den, vi har i dag", siger Hørsholt.

Et oplagt sted at forstærke sig på for FCK er i angrebet, hvor klubben mangler en fysisk stor forward som Dame N'Doye og Andreas Cornelius, som de seneste somre er blevet solgt for store beløb til udenlandske klubber.

Til det svarer Carsten V. Jensen følgende:

- Vi skal stadig huske på, at vi er det mest scorende hold i Superligaen, selvom der har været kritik af vores angreb.

- N'Doye/Cornelius-afløseren er det nemme at tage fat i, men jeg synes, at Igor Vetokele lige pludselig har løftet sig.

- Mod Real Madrid leverede han en international toppræstation, han har scoret ni mål i ligaen, og som jeg sagde i sidste uge, at kan du gange det med to, så ser det rigtig fint ud.

- Det ved vi ikke, om han gør, men Igor har i hvert fald taget store skridt frem. Jeg så Marvin Pourié gøre det fint mod Real Madrid, da han kom ind, og han har gjort det godt på det seneste, så tingene udvikler sig. Sådan er det også at være i FCK.

- Vi har tjent mange penge to år i træk på angribere. Det har kostet lidt, for vi kan ikke bare gå ud og hente dem der, hvor vi afleverer dem, det kan ikke lade sig gøre.