FCK i vildt sats: Sprøjter millioner efter fodbolden

Tirsdag aften sagde FC København farvel til årets Champions League med et 0-2-nederlag hjemme til Real Madrid. Et resultat, der efterlod den danske mesterklub på fjerdepladsen i gruppen og betyder farvel til europæisk fodbold i denne sæson.

Fremover skal klubben nå længere i den stærkeste klubturnering. Administrerende direktør Anders Hørsholt melder ud, at man er klar til at investere tungt i fodboldholdet for at sikre succes i Champions League.

I et interview med FCK TV fortæller Hørsholt om investeringer på "betydelige" og "historiske" millionbeløb. Han understreger, at fodboldholdet er FC Københavns vigtigste aktiv, og at økonomien nu er god nok til at hente seriøse forstærkninger til hovedstaden.

- Vi taler om investeringer i vores fodboldhold. De skal have bedre muligheder for at levere større resultater, og det kommer jo via flere penge. Hvor mange penge det præcist er, det må tiden vise.

- I hvert fald har vi tilstrækkelige ressourcer til rådighed i forhold til at kunne agere i de vinduer, der kommer i de kommende år, siger Hørsholt og understreger, at man i FCK er klar til at investere et "betydeligt millionbeløb" i at styrke fodboldholdet.

Og direktøren slår fast, at det kan være endnu større beløb end de for klubben historisk høje beløb, der blev brugt i 2009 og 2010.

Det handler ikke om at holde FC Midtjylland, Brøndby eller AaB stangen i Superligaen. Det handler udelukkende om succes i Europa.

- Vi har en målsætning og en ambition om, at vi gerne vil være en del af den europæiske familie - det vil sige Champions League - også i fremtiden. Og vi ved, at kvalifikationen bliver vanskeliggjort i de kommende år, siger direktøren.

Han henviser til, at den danske mester ikke automatisk kvalificerer sig til gruppespillet i Champions League i de kommende år. Om få år er vejen lang - to kvalifikationsrunder og en playoff-runde mod stærke modstandere.

Men FC København vil med i gruppespillet. Og videre endnu.

- Og det kræver en spillertrup på et andet niveau end den, vi har i dag, siger Hørsholt.

Ambitionerne er store. FCK vil videre end den ottendedelsfinale, man nåede i sæsonen 2010/2011, hvor Chelsea sammenlagt slog FCK 2-0.

- Vi vil gerne være en europæisk klub og defineres i forhold til de største europæiske klubber på vores niveau, siger Hørsholt.

- Jeg tror, vi kan løfte os tilbage til det niveau, vi var på i foråret 2010 og nå en ottendedelsfinale og måske oven i købet gå videre derfra.

- Ambitionen er at blive en fast bestanddel af Champions League, og i løbet af de næste fire år skal vi i hvert fald kvalificere os til Champions League hvert andet år, siger han.

Direktøren forklarer, at FCK har fået betalt af på gammel gæld og derved fået frigivet ressourcerne til at kunne investere de store millionbeløb i fremtiden.