Fodbold

FCK's millionsats: Kusk, Zanka og Rosenberg?

De danske mestre FC København blev tirsdag aften ekspederet ud af Champions League, men københavnerne vil tilbage i Europa og gerne med ekspresfart. Til det skal klubben bruge nye spillere. Spillere, der kan løfte holdets niveau og give det international klasse.

Flere spillere har den seneste tid været rygtet til hovedstadsklubben, men så heller ikke mere end det. Dog kan nogle af disse være realistiske emner, efter klubbens ledelse onsdag meldte ud, at den er klar til at investere ”betydelige” og ”historiske” millionbeløb i fodboldholdet for at sikre succes i Champions League.

Disse navne kan være på FCK's ønskeseddel:

Kasper Kusk, AaB

AaB'eren er i øjeblikket et varmt navn i Superligaen. Den 22-årige midtbanespiller spillede i sidste sæson et fantastisk efterår, og ifølge Nordjyske fik han i de efterfølgende kontraktforhandlinger indføjet en klausul, der gør, at han kan købes fri for blot fire millioner kroner. Har FCK råd til at lade være?

Petter Andersson, FC Midtjylland

Svenske Andersson har tidligere været rygtet til hovedstaden. FC Midtjyllands ordførende direktør, Claus Steinlein, sagde i maj til Tipsbladet, at klubben gerne sælger Andersson til FCK. I november fik piben dog en lidt anden lyd, da Steinlein i BT-magasinet 'Mandagstræner' sagde, at der skal noget ekstraordinært til, hvis en af FC Midtjyllands spillere skal skifte til en dansk klub. Hovedpersonen selv var ikke afvisende over for et skifte til FCK, da han i maj blev konfronteret med rygtet i et inteview med fotbollskanalen.se. Et stærkt forår for midtjyderne kan sagtens genoplive FCK-interessen.

Peter Ankersen, Esbjerg fB

FCK har vist interesse for Ankersen. Ifølge Ekstra Bladet lagde københavnerne i sommerens transfervindue et bud på ti millioner kroner for landsholdsbacken, men Esbjerg takkede nej. Til sommer kan en handel dog sagtens komme på tale igen, da han må anses for værende en oplagt arvtager til Lars Jacobsen. Ankersen er ivrig efter at komme frem på højrekanten og gennembrudsfarlig. En spiller med de kvaliteter, Ståle Solbakken gerne vil have.

Mathias "Zanka" Jørgensen, PSV Eindhoven

Den 23-årige eks-FCK’er har ikke fået den bedste start på sit udenlandsophold i hollandske PSV. Danskeren får ikke megen spilletid og kan derfor være et emne på FCK-træner Ståle Solbakkens liste. "Zanka" er ung og har lederegenskaber. Solbakken kender ham fra sin første tid i klubben.

Peter Løvenkrands, Birmingham

Danskeren bliver 34 år til januar og er et forholdsvist stort navn med landskampe på cv’et. Løvenkrands har international erfaring fra Bundesligaen og Premier League og har så sent som i maj over for BT givet udtryk for, at FCK vil være en rigtig god klub at komme. Ifølge mediet fik han samme måned at vide, at han ikke indgår i Birminghams fremtidige planer. Kontrakten med den engelske Championship-klub udløber til sommer og med César Santin samt Christian Bolaños som fortid i FCK, ligger den lige til højrebenet for hovedstadsklubben.

Nedenstående spillere er ifølge BT mulige FCK-forstærkninger:

Christian Poulsen, Ajax Amsterdam

Midtbanespilleren er blevet 34 år og er i sin karrieres efterår. Efter optrædener i Europas største ligaer kan danskeren slutte, hvor karrieren tog fart. Poulsen kan bidrage med stor europæisk rutine.

Markus Rosenberg, West Bromwich Albion

Den svenske landsholdsspiller er røget på bænken i WBA. Ifølge engelske medier vil Rosenberg gerne forlade the Hawthorns i januars transfervindue. FCK kan lokke med en treårig forskerordning og en base, der er tæt på hjemlandet.

Stefan Johansen, Strømsgodset

Den 22-årige midtbanespiller blev for nogle uger siden norsk mester med Strømsgodset og fik i august debut på det norske landshold. Johansen blev efter Ståle Solbakkens tilbagevenden til FCK rygtet til klubben, men nordmandens agent afviste på daværende tidspunkt et skifte. Et skifte kan dog komme på tale nu, da normanden har kontrakt med Strømsgodset til udgangen af 2014, og klubben næppe vil slippe ham gratis.

Jelle Vossen, Genk

24-årig belgisk talent, der ifølge BT er i kikkerten hos franske og tyske klubber. FCK kan med den føromtalte millionindsprøjtning konkurrere på prisen og med sandsynlighed overbyde flere tyske klubber. Samtidig kan landsmanden Igor Vetokele hjælpe sin klub med positiv omtale.

Sebastian Pinto, Bursaspor

Chilensk angriber i periferien af det chilenske landshold. Har sin daglige gang i tyrkiske liga og kan ifølge BT være en mulighed, der pludselig kan opstå for FCK.

Tobias Hysén, IFK Göteborg

Fast mand på det svenske landshold og har individuelle kvaliteter i både angrebet såvel som på kanten. Hysén er på alder med Markus Rosenberg og kan ligeledes tilbydes en forskerordning. Svenskeren kontrakt med Göteborg-klubben udløber næste år.

Celso Borges, AIK Stockholm

FCK har tidligere haft stor succes med costaricanske spillere, og Borges kan blive den næste i rækken. Borges er forholdsvis ung (25 år) og en alsidig offensiv spiller, der er VM-aktuel for sit land.