Fodbold

Hans Henrik Andreasen er blandt Europas bedste

Trods nederlaget på 0-3 til Red Bull Salzburg torsdag aften, avancerede fodboldklubben Esbjerg sikkert til forårets knockout-fase i Europa League.

En af holdets store profiler var den rutinerede midtbanespiller Hans Henrik Andreasen. Hans præstationer har det europæiske fodboldforbund, Uefa, også lagt mærke til.

Således er Hans Henrik Andreasen blevet udnævnt som en af de 11 spillere til gruppespillets hold i efterårets del af Europa League.

- Anføreren Andreasen, der skiftede fra OB sidste vinter, viste sig at være en vigtig del af Esbjergs avancement med to spillerunder tilbage.

- Den 34-åriges erfaring, hårdtarbejdende attitude og evne til at læse spillet, gør ham ikke blot til et godt eksempel for de mange unge spillere på holdet, men også én, de kan læne sig op af, begrunder Uefa på sin hjemmeside.

Hans Henrik Andreasen var også en vigtig målscorer for Esbjerg. Blandt andet sørgede han for begge mål i udesejren på 2-1 over Elfsborg.

Det udvalgte hold i sin helhed:

Målmand: Vladislav Stoyanov (PFC Ludogorets Razgrad)

Forsvarere: Gonzalo Rodríguez (ACF Fiorentina), Nick Viergever (AZ Alkmaar), Jordi Amat (Swansea City AFC), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur FC)

Midtbanespillere: Bebras Natcho (FC Rubin Kazan), Hans Henrik Andreasen (Esbjerg fB), Fabien Camus (KRC Genk)

Angribere: Andriy Yarmolenko (FC Dynamo Kyiv), Olcan Adın (Trabzonspor AŞ), Alan (FC Salzburg)