Fodbold

Jimmy Nielsen bliver cheftræner i USA

Den tidligere AaB-målmand Jimmy Nielsen har i dag skrevet under på en kontrakt som cheftræner for det amerikanske hold Oklahoma City Energy FC, der spiller i USA’s næstbedste række.

Tilbuddet har ligget klar til Nielsen i nogle dage. Han er på juleferie i Danmark, og nu er kontrakten sendt tilbage til staterne med hans signatur på.

- Jeg starter per 1. januar som cheftræner for klubben. Der venter nogle kæmpe udfordringer, og det er noget, jeg glæder mig rigtig meget til, siger Jimmy Nielsen til tv2.dk.

Der bliver ekstraordinært meget arbejde for danskeren. Det er nemlig en nyopstartet klub i det såkaldte United Soccer Leagues, der rangerer lige under MLS.

Klubben er derfor nærmest at betragte som et blankt stykke papir.

- Det er en helt ny klub med nul spillere. Der er et sindssygt arbejde foran os de kommende måneder med at få rekrutteret de rigtige spillere ind og finde ud af, hvordan vi vil spille.

Jimmy Nielsen stoppede sin aktive karriere for blot nogle uger siden, da han sammen med sin daværende klub Sporting Kansas City vandt den amerikanske liga, Major League Soccer.

Alligevel føler han sig klar til – på kort tid – at gå fra at være aktiv spiller til cheftræner.

- Jeg synes, jeg er godt forberedt. Jeg har haft mange dygtige trænere, og jeg synes, jeg gennem årene har prøvet at tage en lille smule fra hver enkelt og så komme det ind i Jimmy-Nielsen-pakken. Det bliver så min opgave at bringe det videre til mine spillere.

Sporting Kansas City tilbød faktisk Jimmy Nielsen et job i administrationen. Det takkede den blonde målmand dog nej til for i stedet at blive cheftræner.

Men båndene til hjerteklubben Sporting Kansas City bliver ikke brudt. Klubben kommer nemlig til at spille en stor rolle for den nye klub i Oklahoma.

- Vi kommer til at køre et samarbejde med Sporting Kansas City også. Det bliver en samarbejdsklub. De spillere, som måske ikke lige er blandt de bedste 18, bliver højst sandsynligt udlejet til Oklahoma City Energy FC, siger Jimmy Nielsen til tv2.dk.

Nordjyden rev teltpælene op i Danmark i 2010, hvor han skiftede til USA og Major League Soccer. I 2012-sæsonen blev han kåret som Årets Målmand i ligaen.