Fodbold

Tysk landsholdsspiller: Jeg er homoseksuel

Det er et fåtal af professionelle fodboldspillere, der har meldt offentligt ud, at de er homoseksuelle. Nu bryder den tidligere tysk landsholdsspiller, Thomas Hitzlsperger, dog tavsheden og fortæller, at han er til mænd.

- Det har været en lang og svær proces.

- Jeg er homoseksuel, og jeg fortæller om det, fordi jeg gerne vil sætte diskussionen om homoseksualitet i topsport på dagsordenen.

- I England, Italien og Tyskland er det ikke et tema, der bliver taget alvorligt, i hvert fald ikke i omklædningsrummet., siger Thomas Hitzlsperger til det tyske avis Zeit.

Thomas Hitzlsperger har spillet 52 landskampe for det tyske landshold og deltog ved VM slutrunden i 2006 og EM i 2008. Han indstillede sin karriere i september 2013 og har på klubplan repræsenteret Aston Villa, Stuttgart, Lazio, West Ham, Wolfsburg og senest Everton.

- Det er først i de seneste par år, at det er gået op for mig, at jeg foretrækker at leve mit liv sammen med en mand.

- Jeg følte mig aldrig flov over at være den, jeg er, men det var ikke altid let at sidde til bords med 20 unge mænd og høre på vittigheder om bøsser. Man lader dem bare fortsætte så længe vittighederne er nogenlunde sjove og ikke for fornærmende, siger han.

Hitzlsperger er blot den fjerde professionelle fodboldspiller, der står offentlig frem og fortæller at han er homoseksuel. Senest var det den tidligere Leeds-spiller Robbie Rodgers, der gjorde det. Tidligere har svenske Anton Hysén og britiske Justin Fashanu også gjort det.