Fodbold

Den tidligere landstræner Richard Møller Nielsen er død

Den tidligere landstræner, der i 1992 sensationelt førte fodboldlandsholdet til europamesterskabstitlen, er død efter længere tids sygdom, oplyser familien. Det skriver Fyens.dk. Richard Møller Nielsen, der i sommeren 1992 skabte uforglemmelige dage i Danmark, er i dag tirsdag afgået ved døden, 76 år gammel.

Den fynske fodboldtræner blev sidste sommer opereret for en svulst i hjernen.

Dansk Boldspil-Union besluttede for nylig, at Richard Møller Nielsen skulle indlemmes i Hall of Fame.

Det skulle markeres ved DBU's repræsentantskabsmøde, der altid holdes på Hans Christian Andersen-hotellet i Odenses eventyrkvarter, og den symbolik vil nu for alvor præge årsmødet, der holdes den 1. marts.

Danmark slog på vejen til EM-triumfen i 1992 store fodboldnationer som Frankrig, Holland og Tyskland, og triumfen betegnes af mange som den største nogensinde i dansk idræt. I hvert fald den mest overraskende.

På DBU-årsmødet vil EM-målmanden fra 1992, Peter Schmeichel, officielt stå for Hall of Fame-optagelsen, og sønnen Tommy Møller Nielsen vil modtage statuetten på faderens vegne.

Præsidenten for den europæiske fodboldunion, Michel Platini, kommer også til Odense for at deltage i ceremonien.

Det var netop Platini, der stod i spidsen for det franske landshold, som under EM i 1992 blev slået ud af Richard Møller Nielsens landshold.

Richard Møller Nielsen var også manden, der for alvor skabte OB's ryk mod toppen af dansk fodbold, da han i starten af 1970'erne blev træner i i den klub, hvor han selv var aktiv og blev landsholdsspiller.

OB blev under Richard Møller Nielsen dansk mester i 1977 og 1982.

lubben har siden kun vundet det danske mesterskab én gang mere. I 1989.

Richard Møller Nielsen, født i landsbyen Ubberud vest for Odense, blev efter tiden som landstræner i Danmark, hvor han var træner fra 1990-1996, landstræner i Finland og Israel.