Fodbold

Nations League giver interessante landskampe

Den kommende landsholdsliga giver spændende sportslige og kommercielle muligheder, mener DBU Scanpix

Den nye landsholdsliga, Nations League, som Uefa torsdag har vedtaget, vil give landsholdsfodbolden et løft.

Det mener man hos Dansk Boldspil-Union (DBU), hvor man ser frem til flere interessante kampe i turneringen, der efter planen skal afløse de traditionelle venskabskampe.

- Som vi umiddelbart har fået den præsenteret, så skaber den mulighed for flere interessante landskampe, hvor der er noget på spil, og samtidig sikrer vi en god matchning til vores spillere, siger DBU's elitechef, John Helt, til dbu.dk.

Unionens formand, Jesper Møller, og direktør Claus Bretton-Meyer deltog begge i Uefa-mødet i Kasakhstan, hvor de 54 medlemslande vedtog planerne enstemmigt.

Møller ser frem til at komme længere med planerne om landsholdsligaen, der skal køre sideløbende med kvalifikationsturneringerne til EM.

- Jeg synes, vi ser tegningen til nogle spændende muligheder både sportsligt og kommercielt, og der er ingen tvivl om, at vi er positivt stemte overfor konceptet. Men meget mere kan man dårligt sige på nuværende tidspunkt.

- Nu går arbejdet i gang med at komme kød på skelettet, og det er et arbejde, vi glæder os til at deltage i sammen med de øvrige medlemslande i de kommende måneder, siger Jesper Møller.

De første planer peger i retning af, at landene skal inddeles i tre eller fire divisioner, hvor holdene spiller om op- og nedrykning.

Det blev torsdag vedtaget, at der i den første udgave af Nations League skal være fire billetter til EM 2020 på spil.

De skal uddeles til turneringens fire bedste hold, som ikke er kvalificeret til EM gennem de traditionelle kvalifikationspuljer.

Nations League forventes at blive skudt i gang i efteråret 2018.