Fodbold

Påståede børnemord får dansk journalist til at boykotte fodbold-VM

- Nogen der vil købe to billetter til Frankrig-Ecuador d. 25. juni?

Sådan skriver den danske journalist Mikkel Keldorf på sin hjemmeside vmbloggen.dk.

Billetterne til VM-kampen er til salg, fordi Mikkel Keldorf i sine forberedelser frem mod at skulle dække VM i Brasilien er faldet over nogle foruroligende oplysninger.

- Sidste torsdag dækkede jeg VM for gadebørn, hvor jeg fulgte de skønne drenge fra det brasilianske hold, som jeg havde mødt i Fortaleza. I et interview med lederen af holdet fandt jeg ud af, at i Fortaleza har VM-forberedelserne og ”rengøringen” af byen medført likvideringer af gadebørn, skriver Mikkel Keldorf.

- Min VM-billet har blodstænk fra gadebørn, som dem jeg mødtes med i Fortaleza – deres venner. Jeg kan ikke stå inde for at dække en VM-fest, hvis pris ikke alene er den højeste nogensinde i kroner og øre – men en pris, som inkluderer at uskyldige børn skydes, mens de sover om natten.

På sin hjemmeside beretter Mikkel Keldorf om, hvordan såkaldte dødspatruljer hærger Brasilien.

- Hvis man kender Brasiliens historie, ved man godt, at de her dødspatruljer, som har eksisteret næsten siden 60’erne, ikke er nogen nyhed, fortæller Mikkel Keldorf til tv2.dk.

- I 2012 var der blandt andet to, der blev dømt for at være en del af de her dødspatruljer.

Den danske journalist er forarget over sine opdagelser, og selvom det kan være svært at bekræfte, betvivler han ikke sine oplysningers ægthed.

- Jeg er så sikker, som man nu kan blive. Den vurderingen laver jeg ud fra alle de mennesker og eksperter, jeg har talt med. Det svære er jo at linke VM-arrangørerne til dødspatruljerne og dermed bevise, at det er dem, der står bag, siger Mikkel Keldorf.

- Men der er ingen tvivl om, at der bliver slået ihjel. Og at børn også bliver slået ihjel. Og de mennesker, jeg har snakket med, kender jo de her børn, der er blevet slået ihjel.

De såkaldte dødspatruljer har for en tid været gemt en smule væk, og den timing finder Mikkel Keldorf besynderlig.

- Selvfølgelig kan der være andre grunde til, at de her børn skulle slås ihjel, men det virker bare iøjnefaldende, at dødspatruljerne begynder at dukker op igen her til VM. Og de steder, hvor der før var mange gadebørn, er der ikke så mange gadebørn mere, siger han.

- Og alle eksperter, jeg har snakket med, fortæller om den her ”rengøring” af byen, som fx i Rio de Janeiro går ud på at passivisere de områder af byen, hvor der skal komme turister. Man har simpelthen sat politi og militærpoliti ind i forskellige bydele for at holde ro og orden. Så det er jo nærmest en besættelse, fortæller Mikkel Keldorf.

- Brasilianerne er som sådan ikke overraskede over det her. Det, jeg bliver påvirket af, er, at det er noget, der sker for min skyld. Fordi jeg som turist kommer til Brasilien og skal til VM.