Fodbold

Nicki Bille klager over politiets behandling

Nicki Bille Nielsen klager til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) over anholdelsen i København natten til langfredag Scanpix

Nicki Bille Nielsen har klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) over anholdelsen i København natten til langfredag, oplyser fodboldspillerens advokat Peter Berg.

- Man har et system i Danmark, hvor man i sådanne sager kan klage til en bestemt myndighed. Det har vi nu gjort, fordi vi mener, at Nicki Bille blev uretfærdigt behandlet under anholdelsen, siger Peter Berg til norske Adresseavisen.

Den 26-årige Rosenborg-angriber blev anholdt af to betjente for at have sparket til en parkeringsautomat i det indre København.

Efterfølgende er Nicki Bille blevet sigtet for vold mod tjenestemand, fordi han angiveligt har bidt en politibetjent i armen.

Nicki Bille nægter sig skyldig i sagen og klager nu i stedet over politiets håndtering af situationen.

Den danske landsholdsspiller mener, at politiet optrådte kritisabelt under anholdelsen, og det skulle flere vidners videoer til episoden angiveligt bekræfte.

Det er nu op til DUP at vurdere, om politiet var for hårdhændede eller gjorde noget forkert under anholdelsen.

- Hvorfor vi gør det, kan man tænke sig til efter at have læst om det i medierne de seneste dage. Vi er af den opfattelse, at den hårde anholdelse var helt unødvendig og har derfor klaget over politiet til DUP, forklarer Peter Berg.

Torsdag blev Nicki Bille taget til nåde af sin norske klub Rosenborg, som har ladet danskeren træne med igen fredag i Trondheim. Inden da var han udelukket fra træning og kampe på grund af sagen.

Nicki Billes advokat regner med, at det kan tage et godt stykke tid, inden DUP kommer med en afgørelse i sagen.

- Det siges, at det skal behandles hurtigst muligt, men DUP skal først indkalde vidner til afhøring blandt både politi og Nickis venner. Jeg aner ikke, hvornår vi kan forvente svar, men regner med, at det tager lidt tid, siger han.

Nicki Billes sager

  • April 2013 blev Nicki Bille så sur over en udvisning i en kamp, at han i vrede rev sin fodboldtrøje i stykket, hvilket ikke gjorde ham populær blandt fansene.
  • September 2013 blev han smidt ud af en bar i Trondheim, hvor han smadrede ølkrus, spyttede på en ansat og slog ud efter andre gæster. Nicki Bille fik en bøde på 10.000 norske kroner.
  • November 2013 kom Nicki Bille i klammeri med en af Rosenborgs andre spillere, John Chibuike, hvilket krævede, at flere spillere måtte skille de to ad til træningen.
  • Ved juletid 2013 såede flere lokale medier tvivl om Nicki Billes fremtid i Rosenborg på grund af sagerne uden for banen.