Fodbold

Målmand: Daniel Wass har været helt vild god i Evian

Jesper Hansen mener, at Daniel Wass har haft enorm betydning for Evians redning i den bedste franske række.

Daniel Wass har haft en forrygende sæson for Evian i fransk fodbold, hvor danskeren har scoret masser af vigtige mål.

Landsholdets reservemålmand Jesper Hansen er ganske imponeret over landsmandens bedrifter.

- Han har haft en fantastisk sæson. Han har spillet en masse pladser lige fra højre til venstre back, og i de sidste 8-10 kampe som hængende angriber i en 10'er position.

- Han tager vores frispark og hjørnespark, fordi han har et godt spark, og så har han lavet en del mål, siger Jesper Hansen.

Evian lå i denne sæson længe og kæmpede for at undgå nedrykning fra den bedste franske liga. I sidste spillerunde scorede Wass to gange, da Sochaux blev slået 3-0 på udebane - en sejr, der sikrede overlevelsen.

I alt blev det til ni ligamål for Daniel Wass, der scorede næstflest mål hos Evian efter topscorer Kevin Berigaud.

- Det har været fantastisk at følge ham. Nu har jeg været tæt på ham lige fra starten, og det har været en fornøjelse at se ham udvikle sig.

- Han har været en af vores profiler - sammen med vores topscorer, som lavede nogle vigtige mål i begyndelsen af sæsonen. De to har tilsammen lavet 20 mål for os, og det har været udslagsgivende. Daniel har været stabil og en profil hele vejen igennem, siger Jesper Hansen.

I medierne er 24-årige Daniel Wass blevet sat i forbindelse med den tyske storklub Schalke 04, der angiveligt skulle være interesseret i den alsidige dansker. Det vil ikke overraske Jesper Hansen, hvis det er tilfældet.

- Det skulle ikke undre mig. Som Daniel selv har sagt, så har han mod på noget nyt. Han har gjort sig fortjent til omtalen. Det bliver spændende at se, hvad der sker hen over sommeren, siger målmanden, der i øjeblikket er i Ungarn med landsholdet.

Wass er trods sin store succes i fransk fodbold ikke udtaget af landstræner Morten Olsen, men Jesper Hansen vurderer, at klubkammeraten har kvaliteten til at være med.

- Jeg tror godt, at han kunne være med her, men det er selvfølgelig Morten Olsens beslutning. Jeg synes, at han har leveret varen i hele sæsonen i Frankrig, siger Hansen.

Danmark møder torsdag aften Ungarn i Debrecen i en venskabskamp.