Fodbold

Højbjerg: Sverige-kampen er starten på min landsholds-epoke

Pierre-Emile Højbjerg er et af de mest hypede navne i dansk fodbold i øjeblikket.

Journalisterne flokkes om ham, tilskuerne står i kø for at få en autograf, og små drenge med store fodbolddrømme har deres smartphone parat for at forevige øjeblikket med et billede.

Men selv er den 18-årige Bayern München-spiller temmelig rolig frem mod venskabskampen mod Sverige, hvor det forventes, at han får sin landsholdsdebut.

- Der er mange, der snakker om forventninger nu, hvor jeg er kommet hjem. Der bliver talt om debuten, som om den åbenbart skal være en pragtkamp i forhold til mig, siger Højbjerg.

- For mig er denne kamp bare starten på en epoke og en tid, hvor det vil gå godt på landsholdet.

Sammen med resten af landsholdstruppen er han indlogeret på Hotel Marienlyst i Helsingør, hvor truppen træner frem mod mødet med Sverige.

I torsdags spillede Danmark 2-2 mod Ungarn i Debrecen, hvor unge Højbjerg dog måtte se kampen fra bænken.

Men Højbjerg tror tydeligvis på sine evner og agter også at arbejde hårdt for dem, hvis han får chancen i rødt og hvidt.

- Denne ene kamp er selvfølgelig stor for mig, og det bliver en stor dag, men det er også bare det første skridt mod en lang og succesfuld landsholdskarriere, lyder det selvsikkert fra Højbjerg.

I fredags meddelte Bayern Münchens bestyrelsesformand Karl Heinz Rummenigge, at klubben vil beholde Højbjerg frem for at leje ham ud til en mindre klub med mulighed for mere spilletid.

Onsdagens landskamp mod Sverige begynder klokken 20.15.