Fodbold

Arvefjenderne: Fem grunde til at vi SKAL tæve Sverige

Det er altid fedt, når det danske landshold vinder en fodboldkamp, men der er nogle modstandere, som bare er lidt sjovere at slå end andre.

Sverige er en af dem, vi helst vil tæve på grønsværen, og vi giver her et bud på hvorfor vi så gerne vil slå vores blå/gule naboer.

- Hele det her med arvefjender har noget med fortiden at gøre. Men det handler også om, hvem der har det bedste hold i norden, siger TV 2’s fodboldkommentator Flemming Toft.

- Vi er så tæt på hinanden. De danske spillere kan jo nærmest se over til Sverige, når de træner oppe i Helsingør, og det er det hold, vi har spillet flest kampe mod, siger han.

Selvom vi elsker vores naboer, har vi stadig et horn i siden på dem. Der er tale om en form for had/kærlighedsforhold mellem ”os” og ”dem” – altså svenskerne. De er de modstandere, vi elsker at hade, og derfor bliver aftenens kamp ekstra spændende.

Tv2.dk har lavet fem gode grunde til, at vi ikke kan lide vores svenske naboer:

De har flere sejre end os: Ser man på de tørre tal, er Sverige overlegen på fodboldbanen. Selv om det efterhånden er flere år siden, at de sidst har vundet, er det stadig dem, der har flest sejre i bagagen. Danmark har vundet 39 gange over Sverige, mens svenskerne har slået os 45 gange. 18 gange er kampen endt uafgjort.

De tævede os i krigen: Det er et stort skår i vores nationale stolthed, at vi i 1658 måtte give Skåne, Halland og Blekinge til svenskerne efter mange års krig med nabolandet. Det var den dyreste og største fred i Danmarkshistorien. Det kan godt være, at det er over 350 år siden, men det gør stadig ondt på os, at vi måtte give så meget til naboerne.

De er alt for politisk korrekte: Det er en kendt fordom blandt danskerne, at alt er meget velfriseret og politisk korrekt i Sverige, men der er faktisk også noget om snakken. I en undersøgelse blandt de nordiske lande svarer både nordmændene, danskerne – og faktisk også svenskerne selv, at de er det kedeligste land.

De laver bedre popmusik: Sverige er altid favoritter i Melodi Grand Prix, og så er de hjemland for store musiknavne som ABBA, Roxette og The Cardigans.

De fulde svenskere: Alkoholen i Danmark er billig, og du behøver ikke tage ud til Systembolaget for at skaffe det. Det har svenskerne for længst fundet ud af, og derfor sker det nogle gange, at de får rigeligt indenfor vesten, når de besøger København. Fulde mennesker er som regel irriterende, hvis man selv er ædru, og det gælder også svenskere.  

Se kampen på TV 2

Vi sender Danmark-Sverige direkte på TV 2 og TV 2 Play onsdag fra klokken 20.00.