Fodbold

Fodboldøkonom: - Et kæmpe scoop for FCM!

Næsten 58 millioner kroner tilfører den britiske forretningsmand Matthew Benham FCM Holding A/S, selskabet bag fodboldklubben FC Midtjylland og FCM Håndbold.

Godt nyt for midtjyderne, som de seneste år har kæmpet med dårlig økonomi. Det vurderer fodboldøkonom per Jørgensen.

- Det her giver FCM fuldstændig ro omkring klubbens økonomi. Den har ikke været for god de seneste år, så denne kapitaltilførsel giver dem arbejdsro til at kunne tænke mere langsigtet end kun på dagen i morgen. Nu kan FCM kapitalisere på det store sportslige stykke arbejde, som de har leveret de seneste 10 år, siger Jesper Jørgensen.

Og han bakkes op af Troels Troelsen fra Copenhagen Business School, der også mener at FCM vil kapitalisere af andet end økonomien:

- Ud over de 58 millioner plus ti millioner fra lokale sponsorer, så kommer der jo en ejer med en enorm viden om fodbold. De ter Mr. Big Data, der kommer her, siger Troels Troelsen til TV 2 NEWS.

I en fondsbørsmeddelelse skriver FCM, at den håber på at kunne styrke superligatruppen med et par spillere forud for den kommende sæson, som blandt andet byder på Europa League.

- Det er ikke bare givet, at de nu blander sig i topstriden i Superligaen for eksempel, men de har potentialet til at gøre det. Det at være tophold kan du godt være i en sæson for lånte penge, men hvis du skal være det i mange år frem, så er det sådan noget som det her, der skal til, mener Jesper Jørgensen og fortsætter:

- FCM har længe haft det sportslige setup, men bare manglet pengene. Nu har de muligheden for at bide sig rigtig fast i toppen af Superligaen, siger Jesper Jørgensen.

FCM's fodboldhold vandt i sidste sæson bronze i Superligaen efter at have bejlet til guldet længe. FCM's håndboldkvinder vandt DM-sølv og var med ved Final4-stævnet i Champions League.

Matthew Benham, der sidder på 60 procent af aktierne i FCM, ejer i forvejen Brentford FC, som spiller i Englands næstbedste række.