Fodbold

Officielt: FCK henter Zanka hjem

Mathias Zanka Jørgensen vender hjem til FCK. Polfoto

Den tidligere FCK-profil Mathias Zanka Jørgensen dropper Holland og vender hjem til København på en treårig kontrakt.

Rygterne har floreret hele sommeren, og mandag bekræfter FCK officielt på sin hjemmeside, at klubben er blevet enige med forsvarsspillerens hollandske klub PSV Eindhoven om betingelserne for en øjeblikkelig transfer af 24-årige Zanka til FCK.

Hollandske medier melder om en pris på omkring fem millioner danske kroner.

Zanka er nu på vej til FCK's træningslejr i Bad Radkersburg i Østrig, hvor det forventes af han underskriver sine personlige betingelser samt består lægetjek, skriver klubben.

Mathias Zanka Jørgensen skiftede fra FCK til PSV i 2012 efter fem sæsoner i hovedstadsklubben. I sin sidste periode i klubben var han anfører for holdet.

FCK har længe haft et ønske om at styrke forsvaret til den kommende sæson i Superligaen. Derfor er manager Ståle Solbakken også godt tilfreds med tilgangen.

- Vi lykkedes ikke med at hente Zanka i januars transfervindue. Tidligere på sommeren var der for langt imellem parterne til at en handel kunne realiseres, og samtidig indgik vi en aftale med Pelle Nilsson. I hændelsesforløbet med Erik Sviatchenko kom det frem, at det faktisk var muligt med en re-union i København med Zanka. Vi orienterede Zanka om situationen og at vi var meget langt i processen med Sviatchenko samt at vi ville gøre alt for at fuldføre dén handel. Hvis det ikke skete, ville vi vende tilbage.

- Zanka har i de sidste dages forhandlingsforløb vist en stor sult for at komme tilbage til F.C. København. Han har med sin nye aftale vægtet det sportslige højest og vi har et fælles mål om at få Zanka tilbage på 2011-niveau efter tre år med begrænset spilletid, fortsætter Solbakken.

I sidste uge bekræftede FCK-manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladets hjemmeside, at klubben havde lagt et bud på FC Midtjylland-spilleren Erik Sviatchenko.

Den handel faldt dog angiveligt til joren, efter at investoren Matthew Benham trådte ind som storaktionær i FC Midtjylland.

FCK oplyser, at Zanka vil overtage sit gamle rygnummer 25.