Fodbold

Olsen dropper klubløs Bendtner

Landstræner Morten Olsen afskriver allerede nu Nicklas Bendtner til den kommende EM-kvalifikationskamp mod Armenien i Parken den 7. september.

Selv om der stadig er mere end en måned til kampen, bliver det ifølge Olsen umuligt for angriberen at nå i en værdig kampform, der berettiger til en plads i truppen.

- Han har ikke spillet et minut, siden han spillede i starten af marts med landsholdet på Wembley. Så det er for mig næsten utopi, siger Morten Olsen til tv2.dk.

Det er sporene fra netop kampen mod England, der skræmmer landstræneren, som dengang gav Bendtner chancen i sin startopstilling, selv om angriberen ikke havde spillet i flere måneder.

- Vi kender Nicklas’ kvaliteter, når han er i form, og det skal han være. Vi har nu brugt ham et par gange, hvor han ikke har været i den form, og det skal vi ikke mere. Det skal vi simpelthen ikke, lyder vurderingen fra Olsen.

Bendtner har været uden klub siden kontrakt med Arsenal udløb med udgangen af juni, og jagten på en ny arbejdsgiver trækker ud.

Senest har angriberen afvist et tilbud fra Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt, og jo længere tid det tager at finde en ny klub, jo længere er udsigterne til et comeback i rødt og hvidt.

- Som vi ser det efter de to sidste kampe, vi har spillet, så bliver der hård kamp om pladserne, og det bliver der også på den position, hvor han spiller, og jeg er tryg ved dem, vi ellers har at vælge ud fra.

- Vi ser da gerne, at Nicklas Bendtner finder en ny klub så hurtigt som muligt, og hvis Nicklas kommer i god form, så er han da en klassespiller. Men hvis han ikke er det, så er han ikke brugbar. Det er meget simpelt, siger landstræneren.