Fodbold

Matchfixing: Eks-Hvidovre-træner husker bestemt person

Kenneth Brylle var manden, der udtog holdet og lagde taktikken, da Hvidovre i 2010 mødte FC Hjørring og Vejle i de to kampe, der nu er under mistanke for matchfixing.

TV 2 har siden søndag forsøgt at få fat i Brylle, der i dag bor i Belgien. Det er ikke lykkedes, men i mandagens udgave af Berlingske fortæller den nu tidligere Hvidovre-træner om sine oplevelser af de to kampe.

Dengang tænkte han ikke over, at to kampe måske var udsat for matchfixing. Men efter han hørte om mistanken, kom han i tanke om noget mærkeligt i kampen mod Vejle, som Hvidovre tabte 0-5.

- Jeg kan huske en episode under kampen og efter kampen omkring en person, som jeg studsede over. Når jeg hører, hvad der kan være sket, så kan jeg godt forstå, at den person på holdet reagerede, sådan som han gjorde, siger Kenneth Brylle til Berlingske.

Hvilken person han tænker på, vil Brylle ikke fortælle, før sagen har været for retten i december. Men han tager klart afstand fra det, hvis kampene var fikset.

- Det er et kæmpe svigt. Både over for klubben, fans og medspillere, hvis karrieremuligheder kan være blevet forringet. Det var også skidt for min karriere, men allermest er det skidt for den sport, som vi alle har lagt så meget hjerte i, siger Kenneth Brylle, der hørte om sagen fra politiet for første gang for halvandet år siden.

I alt seks personer er sigtet i sagen - fire fodboldspillere og to fra uden for fodboldverdenen. De seks kender alle hinanden.