Fodbold

Chokskifte rykker nærmere: Det er nærmest absurd, Agger

Brøndby IF bekræftede lørdag morgen i en fondsbørsmeddelelse, at der er dialog med Liverpool FC og Daniel Agger omkring et skifte til Brøndby IF. Hvis det skifte går igennem, vil det være en gedigen overraskelse, mener TV 2 Sportens fodboldkommentator Zak Egholm

- Det er den danske landsholdsanfører, der måske vender hjem. Jeg er ved at tabe underkæben, siger Zak Egholm.

- Han er åbenlyst for god til Superligaen. Det er en mand, der med rette er rygtet til store klubber. Det er nærmest absurd ud fra en sportslig betragtning.

- Men det ser ud til, at han er en stålsat mand, og at det ikke er pengene, der lokker. At han vil give slip på udlandet og det højere sportslige niveau. Derfor kan vi godt sige, at han ikke er, som fodboldspillere er flest, lyder det fra TV 2 Sportens ekspert.

Zak Egholm kigger især på Daniel Aggers personlighed, når han skal forklare, hvorfor skiftet overhovedet er realistisk..

- Han lader ikke markedets kræfter styre sit liv. Det er ham, der har tømmerne. Og så er det vigtigt at pointere, at Agger vil SPILLE! Alt andet end fast spilletid er uholdbart for en spiller af hans klasse. Jeg mener jo, han burde være fast mand i Liverpool. Så god er han i mine øjne

- Han er 110 procent loyal. Han er ikke en fodboldens lejesoldat, der rykker rundt fra arena til arena for tjene penge. Hele det projekt, han skal med i, skal tiltale ham, lyder det.

- Hvis FCK havde budt, så havde han ikke gjort det. Det er kun fordi, Brøndby ligger i hans hjerte – i en eller anden udstrækning vil han måske betale tilbage for den støtte, de har givet ham.

- Der kommer nogle andre værdier i spil end det, vi normalt vurderer andre spillere på. Hvor mange gange har man ikke hørt spillere sige, at man tager de sidste to tre år med i udlandet, før man vender hjem? Han vender jo hjem nærmest på toppen af sin ydeevne.

Forhandlingerne er stadig ikke på plads, og ifølge det engelske medie Liverpool Echo er der stadig økonomiske knaster, der skal høvles, før det kan gå igennem.

- Det her er stadig et kæmpe beløb fra en dansk klub, hvis det ligger i omegnen af det, vi hører med 20 eller 30 millioner.

 Ifølge TV 2’s oplysninger er skiftet tæt på, og Agger forventes præsenteret i klubben på mandag. Det har lørdag morgen ikke været muligt at få en kommentar fra Brøndbys sportschef Per Rud eller Daniel Aggers agent Per Steffensen.

Der har længe været spekuleret i Aggers fremtid, eftersom det har været sparsomt med spilletid for danskeren i Liverpool, der har hentet blandt andre venstrebenede Sakho som en direkte konkurrent til Agger.

Senest har Liverpool så skrevet kontrakt med stopperen Dejan Lovren. Endnu en transfer, der har sendt Agger ned i forsvarshierarkiet i Liverpool.

Rygter har også sat Agger i forbindelse med FC Barcelona, Atletico Madrid og Napoli, men ifølge den engelske avis Liverpool Echo skal Daniel Agger have fortalt Liverpools ledelse, at hvis han skulle forlade den engelske storklub, så havde kun Brøndby interesse.

Tv2.dk følger udviklingen i sagen.

Daniel Munthe Agger

Født:

12. december 1984 (30 år)

Fødested:

Hvidovre

Højde:

191 cm

Position:

Central forsvar

Klubinformation:

-1996: Rosenhøj BK 1996-2006: Brøndby IF 2006-2014: Liverpool FC 2014- Brøndby

Kåringer:

2004 og 2005: Årets talent i Superligaen 2006: Årets Sportstalent i Danmark 2007: Årets fodboldspiller, kåret af Spillerforeningen 2012: Årets fodboldspiller, kåret ved Dansk Fodbold Award