Fodbold

Ny fodboldfusk: Danskere tilbudt penge for at snyde

En ny form for snyd med fodboldkampe kan have set dagens lys.

Flere danskere er således blevet tilbudt penge for at fuske med de såkaldte indrapporteringer fra fodboldkampe. Det skriver pol.dk sent søndag aften.

Fidusen består ifølge avisen Politikens hjemmeside i, at bagmænd kan tjene penge på spil på falske indrapporteringer fra en fodboldkamp. Indrapporteringer, der kommer fra forskellige firmaer, der lever af at levere data helt ned til serie-niveau, så bookmakere kan udbyde en række spil.

Politiken har kendskab til fire danske kampmeddelere, der har modtaget tilbud om at tjene penge ved at indrapportere forkert. Avisen citerer en anonym kampmeddeler:

- Så vidt jeg husker, snakkede han om, at jeg kunne tjene 20-30.000 kroner – det er altså mange penge i forhold til, hvad det giver at rapportere fra et opgør, beretter kampmeddeleren.

Det underbygges af Fred Lord, leder ved antikorruptionsenheden ved International Centre for Sport Security.

- Det er et udbredt og fremspirende problem, siger Fred Lord til Politiken.

Sportens minister, Marianne Jelved, vil aktuelt have sat en stopper for matchfixing i den danske sportsverden. Derfor har ministeren nu iværksat en større undersøgelse, der skal komme problemet til livs i Danmark.

- Det er relevant, at der kommer en rapport, hvor der er folk, der har siddet og arbejdet med, hvad vi kan gøre for at stramme op for at forhinde matchfixing, siger Marianne Jelved til TV 2 Sporten.

Seneste kendte forsøge på at aftale resultatet af en sportsbegivenhed på dansk grund var ved weekendens tennisturnering i København. Her blev spillere tilbudt penge af matchfixere for at tabe et sæt eller en kamp med vilje.

Politikens historie melder ikke noget om konkrete tilfælde, hvor fusk med indrapportering rent faktisk er sket.