Fodbold

Udenlandske bookmakere stopper spil på superligakamp

To udenlandske bookmakere har taget fredagens superligakamp mellem FC Vestsjælland og Randers af deres program, efter at et usædvanligt spillemønster har givet anledning til mistanke.

Det skriver bettingsitet betxpert.com.

- Spillemønstret var mistænkeligt, og af sikkerhedsmæssige grunde lukkede vi for spil på kampen, siger Dominic Sauer, der er pressechef hos den tyske bookmaker Tipico.

Efter at Tipico tirsdag aften lukkede for spil, fulgte et andet tysk firma, Cashpoint, trop og gjorde det samme. Spil på kampen er ikke siden blevet genåbnet hos nogen af de to firmaer.

Hverken Tipico eller Cashpoint ønsker at uddybe, hvad det mistænkelige spillemønster omfatter, men sagen er blevet indberettet til DBU.

Mens de to tyske firmaer altså har fundet grund til at ringe med alarmklokken, er der roligt hos en lang række andre bettingbureauer, hvor man fortsat kan spille løs på kampen.

Også hos Danske Spil tager man det helt roligt.

- Der er intet mistænkeligt i det, der er spillet hos os. Vi holder selvfølgelig øje med hele markedet, men som udgangspunkt vil det være det, der er spillet hos os selv, der vil være afgørende for, om vi reagerer på det, siger kommunikationschef Thomas Rørsig til Ritzau.

- Vi ville heller aldrig melde det ud offentligt, hvis vi havde indberettet en kamp til DBU, for man risikerer dermed at skabe en mistanke om noget matchfixing, og det er problematisk over for klubberne, siger Thomas Rørsig.