Fodbold

Tyrkisk forbindelse til mistænkelig superligakamp

Der er stadig en del uafklarede spørgsmål omkring superligakampen mellem FC Vestsjælland og Randers FC, der blev spillet 21. november.

To bettingselskaber med dansk licens - Tipico og Cashpoint - lukkede for spil på kampen på grund af uregelmæssige og mistænkelige spillemønstre.

Spillemønstrene blev opdaget takket være alarmsystemerne i Essa, European Sports Security Association, hvor mange af de største europæiske spilleselskaber udveksler data for at spotte kampe, hvor der kan være tale om aftalt spil.

Essas bestyrelsesformand, Mike O'Kane, vil ikke gå i detaljer i forhold til, hvad der udløste alarmen. Men han siger, at der var nogle faktorer, som pegede den forkerte vej.

Blandt andet blev der spillet meget på bestemte såkaldte handicap-markeder, hvor man vædder på, om der foregår flere eller færre hændelser af en bestemt type, for eksempel mål, hjørnespark, gule kort eller straffespark.

Og de fleste af spillene havde relation til et bestemt land, fortæller han.

- Der blev spillet meget på kampen i Tyrkiet, Tyskland og Holland, både online og i butikker. Og for de to sidste landes vedkommende var der i høj grad tale om personer med relation til Tyrkiet, siger O'Kane.

Han understreger dog, at han ikke har grund til at tro, at kampen har været udsat for matchfixing eller forsøg derpå.

- Mit bedste bud er, at der har cirkuleret nogle nyheder om, at et af holdene stillede op på en bestemt måde, eller gik ind til kampen med en bestemt taktik, som det øvrige bettingmarked ikke var klar over.

- Det behøver der i sig selv ikke være noget forkert i. Men vi har videregivet sagen og vores oplysninger til Dansk Boldspil-Union, som har bedre efterforskningsmuligheder end os, siger Mike O'Kane.

Dansk Boldspil-Unions sikkerhedschef Henrik Kjær Jensen har ikke meget at tilføje til Mike O'Kanes oplysninger.

- Vi kommenterer ikke sager, der er under efterforskning, siger han.

Han forventer dog, at sagen snart kan lukkes, formentlig inden for et par uger.

Kampen mellem FC Vestsjælland og Randers FC endte 0-1 til gæsterne.