20 år siden i dag: Husker du Miraklet i Madrid?

Så du fodbold for 20 år siden? Hvis du gjorde, kan du uden tvivl huske denne kamp.

OB’s sejr over selveste Real Madrid på Bernabeu er et af de fodboldøjeblikke, der kan få hårene til at rejse sig på armene, hvad enten man holder med den fynske klub eller ej.

Historien om den danske klub, der rejste til Spanien for at kæmpe mod en af verdens mægtigste klubber – og vandt. H.C. Andersen kunne næppe have skrevet det bedre.

OB havde tabt den første kamp, som blev spillet i Odense med 2-3. Der skal en 2-0 sejr til, hvis det fynske hold skal videre i UEFA Cuppen.

- Det bliver svært, sagde Real Madrids danske superstjerne Michael Laudrup, og der var måske tale om en underdrivelse.

Det lignede på alle måder en umulig opgave, men med Lars Høgh på mål, og en spillertrup, der var ekstra kampklare, kunne det umulige lykkes.

Lars Høgh tog nemlig samtlige bolde, der nærmede sig OB’s mål, og pludselig kunne Ulrik Pedersen komme til og bringe OB foran 1-0. I første halvlegs tillægstid scorede Morten Bisgaard endnu et mål, og dermed var den sejren over den spanske kongeklub en realitet.  

OB slog Real Madrid ud af UEFA Cuppen og kunne rejse hjem til Odense som helte.

Vi har været en tur i arkivet og fundet TV 2’s dækning af Miraklet i Madrid. Se Høghs mange fantastiske redninger og de to flotte mål i klippet øverst i artiklen. Du kan også se Kim Brink udtale sig overraskende roligt her: 

OB spiller i øvrigt Superligakamp mod AaB lørdag klokken 17.00. Den kamp kan du blandt andet følge som liveblog her på tv2.dk.

Andre danske sensationer

  • B1903-Bayern München 6-2 (1991)
  • Liverpool - Brøndby 0-1 (1995)
  • Brøndby - Bayern München 2-1 (1998)
  • FCK - Manchester United 1-0 (2006)