Fodbold

Afrika står solidt bag Blatter ved Fifa-valg

Den siddende Fifa-præsident, Sepp Blatter, kan trygt regne med en meget stor portion af de afrikanske stemmer, når han til maj forsøger at blive genvalgt til den magtfulde post.

Under det igangværende Africa Cup of Nations slår flere højtstående officials fast, at schweizeren er en populær mand på det afrikanske kontinent.

- Afrika står solidt bag Blatter, siger Kwesi Nyantakyi, præsident for Ghanas fodboldforbund og medlem af Fifas eksekutivkomité.

Fire modkandidater har meldt sig til kampvalget, hvor den snart 79-årige Fifa-veteran jagter sin femte præsidentperiode.

Franskmanden Jerome Champagne var den første, der meldte sig. Siden fulgte Prince Ali Bin Al-Hussein af Jorden og den tidligere franske topspiller David Ginola.

Og mandag offentliggjorde den hollandske fodboldpræsident Michel van Praag også sit kandidatur.

Men ingen af de fire skal forvente megen støtte fra Afrika, forlyder det.

- Kontinentet står samlet bag Blatter. Vi vedtog formelt at støtte ham ved vores møde i Rio de Janeiro sidste år, siger præsidenten for det sydafrikanske fodboldforbund, Molefi Oliphant.

Blatter har i sine foreløbig 17 år som præsident sendt mange Fifa-penge til udvikling af fodbolden i Afrika.

- Han har gjort meget for kontinentet. Det er ham, der står bag den finansielle støtte og som gennem Goal-projektet har været med til at opbygge infrastrukturen i alle landene, siger Kwesi Nyantakyi.

- Det forstår europæerne ikke. De siger, at det ikke er hans egne penge, at det er Fifas, men det er ikke pointen. Han har været med til at lave alle de programmer, der har givet afrikansk fodbold et løft.

Også det asiatiske fodboldforbund har erklæret, at det støtter Blatter. Fifa vælger sin næste præsident 29. maj.