Fodbold

DBU støtter Figos kandidatur

I vrimlen af navne, der stiller op til årets præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa), dukkede onsdag et navn op, som nok skal få mange til at spærre øjnene op.

Den tidligere fodboldstjerne Luis Figo stiller op til valget, og han vil forsøge at vælte den mangeårige præsident Sepp Blatter.

42-årige Luis Figo bliver bakket op af blandt andre Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Det drejer sig om at få et så bredt felt med så mange forskellige profiler som muligt, siger DBU-formand Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

 Han understreger, at DBU ikke nødvendigvis ender med at stemme på Luis Figo.  - Mit ønske har hele tiden været at sikre, at vi får en decideret valgkamp og dermed en åben debat om Fifas udvikling og de opgaver, det internationale fodboldforbund står foran i de kommende år.

- Jeg har haft lejlighed til at snakke med flere af kandidaterne herunder senest med van Praag og Luis Figo, og vi har nu nogle spændende kandidater.

- Og så vil jeg på demokratisk vis lade debatten afgøre hvilken kandidat, vi ender med at stemme på, siger Jesper Møller.

Præsidenten for det hollandske fodboldforbund, Michael van Praag stiller også op til valget.

Herudover stiller franske Jerome Champagne og Jordans prins Ali Bin Al Hussein op til præsidentvalget i Fifa.

Den tidligere franske fodboldspiller David Ginola har også tilkendegivet, at han ønsker at kandidere til topposten. Der spekuleres dog i, at der kan være tale om et mediestunt.

Luis Figo spillede som aktiv for klubber som FC Barcelona, Real Madrid og Inter.

Portugiseren vandt Ballon d'Or i 2000.