Fodbold

Mainz-direktør: Derfor fyrer vi Kasper Hjulmand

Christian Heidel og Kasper Hjulmand ved præsentationen sidste sommer. Polfoto

Kasper Hjulmand var den rette mand, da han i sommer blev ansat som ny chetræner i Mainz. Men situationen er vendt efter de seneste 13 kampe kun har givet en sejr. Nu skal klubben i kamp for overlevelse, og her passer Hjulmands profil ikke, mener klubbens manager Christian Heidel.

- I kampen for at undgå nedrykning har vi nu fået nye kriterier, som har fået os til at udskifte træneren. For at overleve sportsligt har vi ved siden af taktisk disciplin brug for stor lidenskab, kampånd, aggressivitet og konsekvens, som skal udvikles i træningen og som holdet skal vise i kampene, og som desuden skal samle klub og fans i en vanskelig periode og rive dem med, siger Christian Heidel til klubbens hjemmeside.

Mainz viste ellers stor tillid til Kasper Hjulmand, da de hentede ham til klubben fra FC Nordsjælland. Men den tillid holdt altså kun i 8 måneder, inden Hjulmand og assistenterne Keld Bordinggaard og Flemming Pedersen blev fyret.

- Alle der kender vores klubs filosofi, og den måde vi arbejder på, ved hvor svært det har været for os at beslutte det. Kasper Hjulmand er en fodboldekspert, der uden tvivl kan udvikle og videreudvikle hold. Mange forskellige faktorer har ført til en negativ udvikling med kun én sejr i tretten kampe, der har ført os ned mod nedrykningsstregen, siger Christian Heidel.

- Jeg har informerede Kasper Hjulmand mandag, hvor jeg tog en personlig samtale med ham om vores beslutning. Vi ønsker ham og hans familie alt det bedste frem over, både personligt og professionelt, siger Mainz-manageren.

Det danske trænerteam fik en blandet start på tilværelsen i klubben, hvor det blev til et hurtigt exit fra Europa League-kvalifikationen og den tyske pokalturnering, inden holdet gik ubesejret igennem de første otte spillerunder i Bundesligaen.

Mainz fyrer næsten aldrig træneren

Kasper Hjulmand blev tirsdag medlem af en eksklusiv klub, da han blev fyret i Mainz.

I Mainz fyrer man ikke cheftræneren. Eller det vil sige, det gør man meget sjældent.

Tirsdag strittede klubben fra Bundesligaen den danske cheftræner Kasper Hjulmand ud, blot ni måneder og to dage efter at han blev præsenteret i klubben på en treårig kontrakt.

Siden februar 2001, da en vis Jürgen Klopp overtog trænerposten fra den fyrede Eckhard Krautzun, har klubben med den mangeårige manager Christian Heidel i spidsen kun fyret to trænere.

I sommeren 2009 blev nordmanden Jørn Andersen fyret, et år efter at han havde afløst Jürgen Klopp, der var skiftet til Borussia Dortmund.

Jørn Andersen havde ellers sikret Mainz oprykning til den bedste række.

Klubbens U19-træner Thomas Tuchel blev forfremmet til cheftræner, og han sad på posten i fem år frem til 2014, hvor han selv valgte at forlade Mainz. Det skete i øvrigt mod klubbens vilje.

I maj 2014 blev Kasper Hjulmand præsenteret som cheftræner for Mainz på en treårig kontrakt, men tirsdag den 17. februar blev danskeren fyret.

Foreløbig er Mainz' U23-træner Martin Schmidt blevet indsat som cheftræner.

Kilde: ritzau