Fodbold

Chefredaktør: De små forbund bider ikke Sepp Blatters hånd

Hør nogle af Tipsbladets chefredaktørs skarpe holdninger til Sepp Blatter og FIFA over artiklen. Eller se hele debatten om det kontroversielle emne i Sportscenteret på TV 2 Play her.

- De ved godt, hvor pengene til deres fodboldforbund og kongedømme kommer fra. De bider ikke den hånd, der giver dem de penge. De bider ikke Sepp Blatters hånd.

Så skarp er Troels Bager Thøgersen, chefredaktør for fodboldavisen Tipsbladet, når det kommer til diskussionen om, hvorvidt Luis Figo eller andre vil have den mindste chance mod Sepp Blatter i kampen om FIFA's præsidentpost.

Luis Figo var ellers på besøg i Danmark i dag for at indlede charmeoffensive ved de seks nordiske og tre baltiske fodboldforbund.Et besøg du kan se en smule mere til her:

Ifølge Troels Bager Thøgersen så ender Figos kandidatur dog kun med at blive en lille dråbe i det store hav i forsøget på at vælte den magtfulde præsident, Sepp Blatter.

- Der er tre modkandidater, og det vil give en masse historier i medierne de næste uger. Det vil åbne en masse diskussioner, der vil gøre det sværere for Sepp Blatter at køre en modkandidat ned.

- Jeg bliver dog meget overrasket, hvis ikke Sepp Blatter bestemmer fra 2015 til 2019. Det er de 209 medlemslande, der stemmer, og i forbundene uden for Europa synes de stadig, at Blatter har gjort en hel masse for fodbolden. Et argument, jeg på ingen måde køber, for udviklingen var sket naturligt alligevel, siger Troels Bager Thøgersen.

Hvis man spørger ham, er der dog alligevel et lille håb for fremtiden, hvis man er europæer og drømmer om en ny FIFA-præsident.

- Vi skal nok nærmere kigge frem imod 2019, før der sker nogen forandring. Det, Europa gør denne gang, er i det mindste at få en debat i gang i stedet for bare at give fuldstændig op, afslutter han.