Fifa anbefaler: Forkort Qatar-VM og begynd i november

Fodbold-VM i Qatar i 2022 skal være kortere end normalt, og det skal afvikles i november og december for at undgå sommerheden.

Sådan lyder den anbefaling, en særlig Fifa-taskforce tirsdag afleverer til Fifas eksekutivkomité. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Ifølge AFP's oplysninger arbejdes der pĂĄ et VM med start 26. november, mens finalen spilles 23. december. 

Præsident Sepp Blatter og resten af Fifas inderkreds skal træffe den endelige afgørelse på et møde 20. marts. Fifa-generalsekretær Jerome Valcke er efter tirsdagens møde ikke et øjeblik i tvivl om, hvornår VM ligger bedst.

- Der er Ă©n løsning: November-december, siger Jerome Valcke til AFP. 

Spilledatoen for det omdiskuterede ørken-VM har udviklet sig til en langvarig saga, fordi det har været vanskeligt at finde et oplagt alternativ til sommermånederne, hvor klubturneringerne ligger stille.

- Ligegyldigt hvilken beslutning vi tager, vil der blive stillet spørgsmålstegn ved den. Vi er nødt til at tage hensyn til alle, siger lederen af taskforcen, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hvis eksekutivkomitéen følger anbefalingen, kan publikum og deltagere se frem til et kortere VM, end det vi kender i dag.

Der er ingen planer om at reducere deltagerantallet fra de nuværende 32 lande, men formatet skal være mere komprimeret.

Det har længe stået klart, at et VM i sommermånederne ville være uaktuelt, fordi de høje temperaturer i Qatar vækker bekymring.

Et alternativ til november og december kunne være at afholde VM i januar og februar 2022, men den mulighed blev fravalgt, fordi det ville kollidere med vinter-OL.