Fodbold

Fifa bekræfter: Sigter efter Qatar-VM i november

Det internationale fodboldforbund, Fifa, kæmper fortsat for at løse det problem, forbundets eksekutivkomité skabte ved at vælge Qatar som vært for VM i 2022.

Temperaturerne er for høje om sommeren, og derfor skal verdensfodboldforbundet finde et spilletidspunkt, hvor klimaet er bedre egnet til elitesport, men det har vist sig at være temmelig besværligt at finde plads i vinterkalenderen.

Arbejdet med at finde et alternativ har udviklet sig til en langvarig saga, men nu ser der langt om længe ud til at være en afgørelse på trapperne.

Forleden skrev Sports Illustrated, at Fifa har lagt sig fast på, at en VM-åbning i november 2022 er den bedste løsning, og tirsdag bekræfter formanden for Fifas særlige Qatar-taskforce, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa, historien.

Han siger, at gruppen har besluttet, at november/december er at foretrække frem for januar/februar tidligere på året.

- Alle er vist enige om, at det er svært at afvikle VM i januar og februar 2022, fordi det vil kollidere med vinter-OL. Den eneste mulighed, jeg ser, er at holde VM i november/december, siger al-Khalifa ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fifas taskforce skal senere tirsdag mødes for tredje og sidste gang og vil herefter indgive sin anbefaling til eksekutivkomitéen.

Anbefalingen bliver grundlaget for den endelige afgørelse, der efter planen bliver truffet 20. marts.