Fodbold

Figo fører valgkamp i København

Fodboldpræsidenter fra hele norden samt de baltiske lande var tirsdag samlet i København, hvor det internationale fodboldforbund Fifa var på dagsordenen.

I den anledning var en af kandidaterne til det forestående præsidentvalg i Fifa portugiseren Luis Figo i Danmark for at føre valgkamp.

Figo blev en af de fire præsidentkandidater, efter Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller, som én af fem påkrævede indstillede ham til posten.

- Luís Figo ved, at vi støttede hans opstilling som kandidat, og derfor ønskede han at mødes med os i dag i København. Jeg er tilfreds med, at vi nu får en demokratisk valgkamp.

- Mødet skal bruges på at få klare svar omkring hans strategi for Fifa. Det er det, der skal afgøre, hvor vores stemme falder til valget i maj, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

Figo ytrede blandt andet sine holdninger til VM i Qatar i 2022 og snakkede om større gennemsigtighed hos Fifa, hvor han ser behov for et ledelsesskifte.

- Forholdene i Qatar handler om det generelle samfund mere end om fodbolden. Men det hele handler om transparens. Også når vi snakker om penge.

- Det er fodbold, der kommer til at vinde i alt det her med mere transparens og en synlighed af de forskellige beslutninger, der tages i Fifa generelt. Det er det vigtigste. Men hvis vi skal ændre Fifas image, så skal vi ændre ledelsen først, siger Luis Figo.

Den 78-årige schweizer Sepp Blatter har været Fifa-præsident siden 1998, men udfordres fra flere sider ved det forestående valg.

Ud over Figo er Jordans prins Ali Bin Al Hussein samt præsidenten for det hollandske fodboldforbund, Michael van Praag, modkandidater ved valget den 29. maj i Zürich.