Luis Figo om vinter-VM: Vi skal beskytte spillere og tilskuere

Lige nu ligner det, at VM i 2022 skal spilles om vinteren, og det dermed vil få stor betydning for, hvordan de europæiske ligaer skal planlægges.

I går var Luis Figo på besøg i København, og her bakkede han om om den beslutning i et interview med TV 2 SPORT, hvor han faktisk udtalte sig om, det allerede var bestemt.

- Det var den bedste beslutning i forhold til at beskytte tilskuerne og spillerne, for at spille i Qatar om sommeren ville være meget vaskeligt. Så det var den bedste beslutning, FIFA kunne træffe.

Herudover blev Figo spurgt til den meget omdiskuterede 'Garcia-rapport', hvor den amerikanske undersøgelsesdommer Michael Garcia havde undersøgt forholdene i forbindelse med tildelingen af VM-værtsskabet til henholdsvis Rusland og Qatar i 18' og 22'.

Efterfølgende afslog var FIFA's egen konklusion dog, at de ikke havde spillet nogen rolle i eventuel korruption.

Det fik dengang Michael Garcia til at kalde rapporten ufuldstændigt og fejlbehæftet:

- FIFA's disciplinærkomité har konkluderet, at der ikke er noget, som retfærdiggør, at FIFA åbner en disciplinærsag, skriver fodboldforbundet i en pressemeddelelse.

Garcia bad efterfølgende om, at hele rapporten blev offentliggjort, men det er dog aldrig sket:

Der er kommet den her Garcia-rapport, som ikke er fuldt offentliggjort. Hvis du bliver præsident, bliver hele rapporten så offentliggjort?

- Når man beder om en uafhængig undersøgelse om sådan et vigtig spørgsmål, så skal den offentliggøres. Men lige nu har jeg ikke den mulighed for at træffe den beslutning, siger Luis Figo.

Ifølge en ekspert på området bliver det dog heller ikke i denne omgang, at Blatter bliver væltet af FIFA-tronen.