Danskerne sviner ny svensk fodboldregel: En gang Hippie-fjant

Den 14. marts bragte TV 2 Sporten nyheden om, at vores svenske naboer har valgt, at indføre en ny regel i svensk fodbold.

De svenske dommere vil i fremtiden kunne uddele et grønt kort i tillæg til det røde og gule, som markerer at en spiller har opført sig særlig sportsligt og fair. På denne måde vil de svenske dommere forsøge at ændre indstillingen til dommeren, som en rolle der kun uddeler straffe. De håber, at dommeren fremover også kan have positive konnotationer.

Denne beslutning har siden skabt debat på de sociale medier og blandt tv2.dks læsere vækker det ikke begejstring.

Lucas Knudsen skriver:

- Hold nu kæft hvor er det typisk svensk.. Helt til grin.. Fodbold handler om at score mål og vinde og ikke om at blive gode venner med modstanderen nu må det stoppe!!!

Mens Jakob Gislund mener, at kortet er "en gang Hippie-fjant.".

Generelt er stemningen omkring kortet negativ og mange læsere kommer også med alternative forslag. Per dam foreslår blandt andet:

Et blåt kort til en spiller, hvis han fryser?

I den mere konstruktive ende er flere læsere også bekymrede for konsekvenserne for spillet.

Kicki Steffensen udtrykker at han er bange for at det kan give alt for mange spil stop, hvis kortet bliver taget i brug.

Flere kan dog også se det positive i beslutningen.

Bjarne Holm Zink skriver:

- Kan måske godt se det som noget positivt i ungdomsrækkerne. At lære de helt unge fra start at fairplay er at foretrække frem for svinestregerne og så håbe at de tager det med sig igennem deres opvækst.

Samtidig er Jannick Knudsen begejstret for initiativet:

Det er da et super initiativ! Hvis børn kan få indpodet fra en ung alder, at det er en god ting at spille fair. Er der måske en mulighed for, at de tager den indstilling med sig videre i senior karrieren. Tendensen er er jo pt. Lige det modsatte, at der skal filmes/overspilles/snydes/spilles beskidt. Alt sammen er okay hvis bare man vinder. Hvis det potentielt kan være med til at påvirke sporten i en positiv retning. Jamen så go for it!

Deltag selv i debatten på Facebook.