Fodbold

Dommen er faldet: Et års betinget fængsel for matchfixing

Så er der faldet dom i Danmarks største sag om matchfixing.

Det bliver til et års betinget fængsel for den 28-årige tiltalte, der på grund af navneforbud blot bliver kaldt ”MT”. Han er dømt for groft bedrageri.

Han har valgt at anke sagen til landsretten.

- Vi er overraskede og har anket dommen til landsretten. Vi synes ikke, der er de beviser, der skal til for, at der kan ske domsfældelse, siger forsvarsadvokat Henrik Juel Halberg.

I alt var to personer tiltalt for at have tjent i nærheden af 900.000 kroner på aftalt spil på to kampe, som Hvidovre IF spillede, da klubben lå i bunden af 1. division i 2010.

"MT" var tiltalt i tre forhold, hvoraf han er blevet dømt for de to første:

Det første forhold handler om en kamp fra den 24. oktober 2010 mellem Hvidovre IF og FC Hjørring. Her skulle "MT" sammen med fire spillere fra Hvidovre på forhånd have aftalt, at holdet skulle lukke mindst fire mål ind. Hvidovre tabte med 4-2. Gevinsten for de fem personer var på 300.000 kroner

Det første forhold handler om en kamp fra den 24. oktober 2010 mellem Hvidovre IF og FC Hjørring. Her skulle "MT" sammen med fire spillere fra Hvidovre på forhånd have aftalt, at holdet skulle lukke mindst fire mål ind. Hvidovre tabte med 4-2. Gevinsten for de fem personer var på 300.000 kroner.

Den anden tiltalte i sagen er blevet frikendt.

Anklagemyndigheden havde krævet halvandet år til "MT", men er alligevel godt tilfreds med dommen.

- Med den bevisførelse der har været, er dommen i overensstemmelse med praksis, lyder det fra anklager Per Justesen.

Anklageren mener også, at det er fair, at den anden tiltalte i sagen, en 26 mand, der ligeledes er beskyttet af navneforbuddet er blevet frikendt.

-Det var ikke planen, men resultat er forståeligt, da vi ikke var i stand til at bevise hans rolle, lyder det.

De tiltalte var sigtet i i alt tre forhold. "MT" frifindes dog for det tredje forhold, hvor han skulle have informeret en filippinsk organisation om en af kampene, hvilket skulle have fået organisationen til at spille to-tre millioner kroner på kampen.