Fodbold

Danske fanklubber: Legaliser pyroteknik på stadion

 - Legaliser pyroteknik.

Sådan lyder opfordringen fra Danske Fodbold Fanklubber (DFF) til Divisionsforeningen i sagaen om det omdiskuterede awaykort, som Divisionsforeningen ville introducere til den kommende superligasæson.

DFF vil under ingen omstændigheder acceptere awaykortet, fordi det betyder, at udeholdets fans skal aflevere "personfølsomme oplysninger".

Hos Divisionsforeningen har man lyttet så meget til kritikken, at man i sidste uge inviterede DFF til et møde for at se på, om der "findes andre løsninger end awaykortet".

Divisionsforeningen ønskede udfordringerne om afbrænding af pyroteknik, maskering og kast af genstande på dagsordenen.

Det besvarer DFF onsdag i en pressemeddelelse: Placer net foran de mest fanatiske fans for at undgå kast af genstande mod banen og legaliser pyroteknik under sikre former, lyder essensen.

- I Norge har det været tilladt i en årrække, men ikke som fri leg. Nogle folk er udvalgt og uddannet til at stå for det. Det skal godkendes af klub og brandmyndighed på forhånd, siger Rasmus Trenskow, formand for DFF, om forslaget.

- En person med autorisation står bag og koordinerer, og alle, der affyrer, skal være ædru. Det sker så fra et afmærket område på tribunen, hvor man må fyre det af fra.

Hos DFF glæder man sig over, at Divisionsforeningen har åbnet for andre løsninger end awaykortet.

- Men samtidig er vi skuffede over, at de fortsat har awaykortet i baghånden og ikke bare har valgt at fjerne det helt, siger Rasmus Trenskow.

Samtidig ser han frem til dialogen med Divisionsforeningen, men DFF ønsker repræsentanter fra superligaklubberne med ved bordet.

- Vi vil gerne have klubberne med, da vi syntes, at det er på tide, at alle interessenter samles. Det har vi meddelt Divisionsforeningen tirsdag aften, siger Trenskow.

Onsdag meldte Divisionsforeningen i en pressemeddelelse ud, at alle superligaklubber er enige om at indføre awaykortet fra forårssæsonen 2016, såfremt der ikke findes en løsning på det at identificere karantæneramte personer ved indgangen.

Desuden er det en forudsætning, at man finder frem til en effektiv indsats over for ulovlig afbrænding af pyroteknik, maskering og kast af genstande, hvis kortet ikke skal introduceres.