Fodbold

Claus Meyer: Derfor smider jeg penge i Falster-fodbold

Som TV 2 SPORT lørdag kunne erfare, er mesterkokken Claus Meyer sammen med den tidligere landsholdsspiller Claus Jensen klar til at smide et stort millionbeløb i gryden hos fodboldklubben Nykøbing FC.

Og på et pressemøde søndag er det blevet offentliggjort, at også komikeren Mick Øgendahl og Biri Biri, der var målscorer på Falsters hold i 70'erne, er med i projektet, hvor ambitionen er at komme i Superligaen senest i 2020. Tilsammen smider de investorerne fem millioner kroner i klubben, der forventer selv at finde yderligere fem millioner inden sommerferien. 

Til TV 2 SPORT fortæller Claus Meyer om den passion, han har til klubben fra Falster - en klub, han selv stiftede bekendtskab med som dreng tilbage i 70’erne, hvor klubben hed B1901.

- Nogle af de lykkeligste øjeblikke i min barndom på Lolland var, når min farfar Verner Nielsen tog mig med til fodbold. B1901 var i starten af 1970’erne blandt de bedste klubber i Danmark og spillede internationalt. Min farfar var en af klubbens mest passionerede tilhængere.  ”Jeg rejser gerne med B1901 til verdens ende” sagde han tit. Selv fik jeg lov at komme med til både pokalfinalen i Parken mod Randers Freja i 1972 og flere udekampe i TOTO Cuppen – det var stjernestunder for en 10-årig knægt fra provinsen, siger Claus Meyer, der for 12 år siden begyndte at følge klubben igen.

- Nu hed den Nykøbing Falster Alliancen og lå placeret i 2. division øst. I 2006 blev klubben omdøbt til Lolland Falster Alliancen. Et par år senere rykkede den op i 1.division og spillede kvartfinale i pokalen mod Brøndby foran 10.000 tilskuere på hjemmebane. Jeg var taget med toget fra en ferie i Småland tidligt om morgenen for at nå frem til kampstart, og det var en folkefest, selv om LFA tabte 2-0, husker Meyer.

Med sig i projektet har Claus Meyer altså den tidligere fodboldspiller Claus Jensen, der har spillet 47 landskampe i rødt og hvidt, og komikeren Mick Øgendahl, som begge kommer fra lokalområdet. Der er en forventning om, at klubben kan give overskud i løbet af et par år, men Claus Meyer pointerer, at han ikke er med i projektet kun for at tjene penge.

- Når jeg sammen med blandt andre Claus Jensen og Mick Øgendahl skyder et ikke ubetydeligt millionbeløb ind i Nykøbing FC, er det ikke bare en kærlighedserklæring til den klub, der gennem så utroligt mange år har givet både min farfar og mig så mange store oplevelser.

- Med NFC's bundsolide fundament, fodboldkøbmanden Tage Nielsen som bestyrelsesformand og Claus Jensen som drivkraft i den sportslige sektor - begge ulønnede – er det overvejende sandsynligt, at NFC laver sorte tal allerede om to år og vil være på et højere sportsligt niveau end i dag. Mit primære motiv er imidlertid heller ikke et godt afkast på en investering, siger Claus Meyer.

Han glæder sig til at følge sit mandskab fra nærmeste hold, hvor selv de små sejre vil skabe stor glæde.

- Jeg skal være den første til at erkende, at de mindste sejre kan have enorm betydning for os alle. Og det kan da også godt være at Sakskøbing ikke bliver venskabsby med New York og at NFC ikke kommer i Champions League, men spørgsmålet er, om vi får et rigere liv ved at afstå at række ud efter de drømme, andre ikke tror, vil gå i opfyldelse for os.

- Jeg ved sjældent helt, hvor jeg er på vej hen, men jeg glemmer aldrig, hvor jeg kommer fra, siger Claus Meyer.

Nykøbing FC ligger aktuelt nummer syv i 2. division øst.

Nykøbing FC

  • Nykøbing FCer en overbygning mellem klubberne B1901 og B1921 og ligger aktuelt nummer syv i 2. division øst. 
  • De fire nye investorer i klubben er mesterkokken Claus Meyer, komiker Mick Øgendahl, den tidligere landsholdssspiller Claus Jensen og den tidligere topscorer i B1901, gambianske Biri Biri.
  • Tilsammen investerer de fem millioner i 2. divisionsklubben, der selv forventer at finde yderligere fem millioner i erhvervslivet inden sommerferien. Målet er at finde i alt 10 millioner kroner i erhvervslivet. 
  • Claus Jensen indtræder sammen med Tage Nielsen, tidligere direktør i FC Nordsjælland og i Meyers og Nykøbing FC's nye formand, ind i bestyrelsen
  • Målsætningen er at rykke op i Superligaen senest i 2020