Fodbold

Guldfest: FC Midtjylland vinder Superligaen 2014/2015

FC Midtjylland har fejret klubbens første mesterskab siden søndagens sejr over FC København, men først onsdag blevet guldet definitivt sikret.

Med 0-0 på udebane mod FC Vestsjælland er det nu matematisk umuligt for FCK at indhente midtjydernes forspring på 10 point med tre spillerunder tilbage af sæsonen.

Det nykårede mesterhold havde det svært i Slagelse, hvor hjemmeholdet kæmper for at redde endnu en sæson i Alka Superligaen.

Selv om FCM satte værterne under tryk i lange perioder, så svarede FC Vestsjælland godt igen.

Efter en halv time kørte Peter Nymann længe rundt med bolden foran midtjydernes straffesparkfelt, og kun en stærk redning fra FCM-keeper Jakob Haugaard forhindrede en scoring på Nymanns hårde og yderligt placerede skud.

Derudover have vestsjællænderne flere friske forsøg fra blandt andre Jan Kristiansen og Marc Dal Hende.

FCM-træner Glen Riddersholm stillede med ændret midtbane uden den karantæneramte Tim Sparv og svenske Petter Andersson. En af de nye var det blot 17-årige stortalent Mikkel Duelund.

Derudover begyndte Pione Sisto, der søndag scorede og lagde op til et mål mod FCK i sin comeback-kamp, på bænken.

De delvist påtvungne og selvvalgte ændringer pillede lidt af brodden ud af midtjydernes offensiv, hvor det meste løb ud i ingenting.

Før pausen havde unge Mikkel Duelund et fint forsøg, og i begyndelsen af anden halvleg trykkede Erik Sviatchenko et hovedstødsforsøg på stolpen i forbindelse med et hjørnespark.

Efter en times spil sendte Glen Riddersholm både Pione Sisto og Petter Andersson på banen. Den måske kommende landsholdsdebutant Sisto manglede dog den magi, han havde i weekenden.

10 minutter før slutfløjt havde han mulighed for at spille Jakob Poulsen helt blank foran mål, men afleveringen sad lige i fødderne på en FC Vestsjælland-spiller.

Onsdagens opgør mellem top og bund mindede i store dele om en kamp i Slagelse for et år siden. Dengang spillede AaB 0-0 mod FC Vestsjælland og sikrede sig med et enkelt point DM-titlen.

På tilskuerpladserne var der ikke megen guldfest med blot 2432 tilskuere på Harboe Arena. En gruppe tilrejsende FCM-tilhængere gjorde dog sit til at skabe lidt guldstemning med slagsange kampen igennem.

FC Vestsjælland ligger under nedrykningsstregen med 29 point. Sønderjyske og Esbjerg, der mødes senere onsdag aften, har henholdsvis 33 og 34 point over stregen.

Vestsjællænderne skal i de tre sidste spillerunder møde Sønderjyske, Esbjerg og bundproppen Silkeborg.

FC Midtjylland

  • Stiftet den 1. juli 1999 som en overbygning af klubberne Herning Fremad og Ikast FS
  • Rykkede allerede i deres første sæson (1999-2000) fra 1. division op i Superligaen, hvor de har formået at blive
  • Vandt guld i Superligaen i 2015
  • Vandt sølv i Superligaen i 2007 og 2008
  • Vandt bronze i Superligaen i 2002, 2005, 2012 og 2014
  • Vandt sølv i Landspokalen i 2003, 2005, 2010 og 2011
  • Formand: Rasmus Ankersen
  • Cheftræner: Jess Thorup
  • Assistenttræner: Brian Priske