Fodbold

Se her FCM: Sådan fejrer man guld i Slagelse

FC Midtjylland kan endegyldigt sikre sig det danske mesterskab ved at tage point mod FC Vestsjælland torsdag aften. Forud for kampen har omkring 1500 FC Midtjylland-fans meldt deres ankomst til en potentiel guldfest på Harboe Arena, og i Slagelse ved de godt, hvordan jyske fodboldfans fejrer et mesterskab.

I sidste år var det nemlig AaB, der vandt det danske fodboldguld i det vestsjællandske. Efter slutfløjtet på en uskøn 0-0-kamp gik AaB-spillerne slukøret rundt for at sige tak for kampen. Men pludselig tikkede beskeden ind om et sent mål til FC København mod netop FC Midtjylland. Dermed vandt københavnerne 3-2, og så kunne nordjyderne pludselig juble over mesterskabet. Kent Nielsen røg i kongestol, Kasper Risgård fik guldhatten på, og Thomas Augustinussen fandt solbrillerne frem på den grå majaften i Slagelse.

Nu så kan FC Midtjylland så gentage bedriften, men hos FC Vestsjælland har man ikke tænk lægge græs til endnu en jysk guldfest.

- Sådan som vi har præsteret i en lang række af de seneste kampe, synes jeg bestemt, at der er mulighed for at hente en sejr. Vi har ramt et højere niveau på næsten alle parametre, så der er gode muligheder for os, hvis vi kan holde dét niveau, siger Dennis Sørensen til klubbens hjemmeside.

Selvom vestsjællænderne lige nu har fem point op til den rigtige siden af nedrykningsstregen, så lever håbet om overlevelse stadig.  

- Hvis vi kan hive en sejr, og rykke tættere på de to hold lige over os, vil de begynde at blive nervøse og måske underpræstere, og heldigvis har vi jo både Esbjerg og SønderjyskE tilbage selv, ligesom vi slutter af hjemme imod nedrykkerne fra Silkeborg, så umiddelbart ligger det hele i vore egne hænder, siger Dennis Sørensen, der selv har en fortid som FC Midtjylland-spiller.

Gense AaBs guldfest fra sidste sæson i Slagelse i klippet over artiklen