Fodbold

Kronprinsen bakker op om FIFA-kritik: Der skal skiftes spor

Korruptionsskandale og en udskældt præsident, der fredag aften blev genvalgt for femte gang.

Det internationale fodboldforbund FIFA er på mange sport- og fodboldfans læber i disse dage, og der er lagt mellem de positive kommentarer.

Både det europæiske fodboldforbund UEFA og DBU mener, at det er bydende nødvendigt at forny organisationen, hvis FIFA skal fortsætte som internationalt forbund. DBU’s formand Jesper Møller advarer om, at det kan gå helt galt, hvis FIFA ikke ændret deres måde at gøre tingene på.

- Vi skal have ændret værdierne og holdningerne i Fifa. Ellers går det her galt! sagde han til TV 2 SPORT efter fredagens valg i Zürich.

Og Jesper Møller er ikke alene om den holdning. Han bakkes blandt andet op af Kronprins Frederik, som er medlem af den olympiske komité, IOC.

- Jeg følger i høj grad med i den sag. Det har også været meldt ud fra IOC’s præsident, siger han, og efterlyser mere gennemsigtighed i fodboldforbundet.

FIFA er nødt til at ændre sig for at fortsætte, mener Kronprinsen.  

- Man kan ikke komme længere i det spor, som det er i lige nu, så der skal skiftes spor, som jeg ser det, siger Kronprinsen til TV 2 SPORT. 

Herunder kan du se interviewet med DBU's formand Jesper Møller efter Sepp Blatters genvalg som FIFA-præsident fredag aften i Zürich.