Fodbold

Boilesen ude af landskampe

Det danske fodboldlandshold er blevet ramt af et markant afbud inden den kommende uges to landskampe mod Montenegro og Serbien.

Søndag måtte en skadet Nicolai Boilesen forlade træningen i Helsingør, og nu meddeler Dansk Boldspil-Union på sin twitterprofil, at venstrebacken er ude af betragtning til begge kampe.

Diagnosen lyder på en fiberskade i baglåret, og netop problemer med muskulaturen i baglåret har tidligere i karrieren voldt Ajax-spilleren store problemer.

Skaden opstod som et solouheld i en situation, hvor landsholdet trænede 11 mod 11, og den kommer på et skidt tidspunkt, fordi det var planen, at den 23-årige forsvarer skulle jagte et klubskifte til en større klub i sommerpausen.

Boilesen er noteret for 15 A-landskampe siden debuten i 2011, et tal der ville have været markant højere, hvis han ikke havde været tvunget til to års landsholdspause mellem 2011 og 2013 på grund af sine skrøbelige baglår.

Med Boilesens afbud bliver det formentlig den kommende PSV Eindhoven-spiller Simon Poulsen, der bliver landsholdets venstreforsvarer i de kommende landskampe.

Umiddelbart er Poulsen nu den eneste "udlærte" venstre back i truppen, men landstræner Morten Olsen har mulighed for at indkalde yderligere folk til landsholdslejren i den kommende uge.

Danmark møder Montenegro mandag aften i Viborg i en testkamp, inden det bliver alvor i EM-kvalifikationen mod Serbien i Telia Parken lørdag aften.