Fodbold

AaB-profil om sit dovne øje: Tager det stille og roligt

Nicolaj Thomsens dovne øje har i løbet af den seneste tid været et stort samtaleemne, efter det kom frem, at den franske klub Nantes angiveligt brugte det som et argument for, at AaB skulle sænke prisen på den offensive profil.

Klubberne afbrød derefter forhandlingerne, og derfor er det stadig uvist, hvor Nicolaj Thomsen, der er 90 procent blind på sit højre øje, spiller efter sommerferien.

Hovedpersonen selv prøver at holde tankerne væk fra snakken om øjet og spekulationerne om fremtiden.

- Man kan ikke undgå at blive påvirket en smule, men jeg har forsøgt at lade være. Det har selvfølgelig været irriterende, at der har været så meget skriveri om det, siger Nicolaj Thomsen.

- Jeg har taget det stille og roligt. Jeg har hele tiden haft det med øjet, og de klubber, der har set mig spille, har også set mig med det øje. Det er ikke noget, jeg lægger det helt store i, siger han.

Mens sæsonen er slut for alle andre AaB-spillere, skal Nicolaj Thomsen senere i juni spille U21-EM i Tjekkiet.

- Det er et udstillingsvindue for alle, der er med. Alle håber selvfølgelig på, at de spiller så godt som muligt, og hvis man gør det, så er der nok også nogen, der skal lægge mærke til en, siger Nicolaj Thomsen.

Nantes var angiveligt klar til at lægge 15 millioner kroner for AaB-profilen, og hvis Thomsen gør god reklame for sig selv i Tjekkiet, kan han måske blive endnu mere værd for nordjyderne.

- Hvis man spiller godt, er det nok ikke urealistisk. Det er selvfølgelig mange penge, men det kan være, det kun er det halve, der skal til, når jeg jo kun kan se på ene øje, griner AaB-profilen afsluttende.

Danmark er i pulje med Tjekkiet, Serbien og Tyskland. Første kamp for danskerne er mod værterne fra Tjekkiet den 17. juni.