Fodbold

Peter Bonde: Den mest jævne af alle puljer

Det danske fodboldlandshold endte i den tætteste af alle puljer, da der lørdag blev trukket lod til kvalifikationspuljerne til VM i 2018.

Det mener den nuværende assistenttræner Peter Bonde.

- Det er for mig at se den mest jævne pulje af alle. Hvor afstanden mellem det formodet bedste og det formodet dårligste hold er mindst, siger han til TV 2 SPORT.

- Men fik ikke en topnation, selvom Rumænien har en opadgående kurve. Det er et rigtig dygtigt hold, som er talentfuldt, men hvis vi ser på de andre ettere, vi kunne have mødt, så var der bestemt nogen, der kunne være værre, vurderer Peter Bonde.

Danmarks puljer ser således ud:

Rumænien DANMARK Polen Montenegro Armenien Kasakhstan

Om det er en fordel eller en ulempe, at Danmark slipper for de absolutte topnationer, men til gengæld heller ikke får fornøjelsen af de absolutte bundnationer, er svært at spå om, mener Peter Bonde.

- Hvis man tænker førsteplads-mulighed, så er det jo en fordel. Det, der er en bagdel, det er, at det er jo kun de otte bedste toere, der spiller play off, og man kunne godt forestille sig, at toeren i den gruppe, som DK skal spille i, vil få færre point end i nogle af de andre, fordi der er flere hold, der tager point fra hinanden, siger den assisterende landstræner.

Muligheden for at vinde puljen er dog klart til stede.

- Som jeg ser det, er chancerne større for førstepladsen. Men jeg siger ikke, at det ikke bliver svært.

- Jeg har egentlig de tre første hold som favoritter, og hvordan formen så lige bliver, det er svært at sige. Så status lige pt. for mig er, at der er tre favoritter, og at det bliver meget jævnbyrdigt.

Kan vi forvente, at Danmark spiller sig med til VM?

- Hahaha, vi har bestemt en mulighed, og vi har et talentfuldt hold, og jeg er sikker på, Danmark kommer til at spille med om førstepladsen.