Fodbold

Hobro taberdømt i AGF-kamp

Fodboldens Disciplinærinstans har efter ti dages skriftvekslen mellem Hobro og AGF afgjort sagen om Hobros brug af Tamboura i superligakampen mellem Hobro og AGF 11. september, der oprindeligt endte 2-1 til Hobro.

Kendelsen betyder, at Hobro taberdømmes 0-3, og at AGF tildeles de tre point.

Disciplinærinstansen er kommet med sin kendelse, der lyder som følger:

- Resultatet af kampen mellem Hobro og AGF, spillet på DS Arena den 11. september 2015, ændres, således at Hobro anses som taber, og AGF anses for vinder af kampen med cifrene 0-3.

Baggrunden for kendelsen er ifølge Poul Gade, næstformand i Fodboldens Disciplinærinstans, at man ikke har fundet juridisk grundlag for at fravige den normale sanktion ved manglende spilleberettigelse.

- Det er og bliver klubbens ansvar, at de spillere, der er på banen, er spilleberettigede. Vi har nøje vurderet Hobros argumenter for at lade resultatet på banen stå ved magt.

- Men der var enighed i Fodboldens Disciplinærinstans, om at reglerne er klare på dette punkt og ikke i modstrid med Fifas regler, siger Poul Gade til unionens hjemmeside.

- Der var også enighed om, at der foreligger en fast praksis for, at resultatet af at bruge en spiller i strid med reglerne om spilleberettigelse er at ændre kampens resultat til 0-3.

- Vi skal behandle lige tilfælde lige, og det har været afgørende for os, konkluderer Poul Gade.

Med sejren rykker AGF fra en tiendeplads op på en femteplads med nu 13 point efter ni kampe.

Hobro er placeret på sidstepladsen med fire point og har nu fem point op til Esbjerg over nedrykningsstregen.

Kendelsen kan inden 14 dage ankes til DBU's Appeludvalg.