Fodbold

HIK-formand sår tvivl om advokats habilitet i skrivebordssag

Kan man være med til at behandle en sag og tildele AGF tre point, hvis man har sæsonkort til klubbens kampe i Alka Superligaen? Det mener Hobro ikke, man kan.

I sagen om Hobros skrivebordsnederlag mod AGF på grund af brugen af en ulovlig spiller har Fodboldens Disciplinærinstans blandt andre bestået af advokaten Poul Gade, som er næstformand og et af seks medlemmer.

Hobro har på sin hjemmeside omtalt Poul Gade som "Aarhus-advokaten" med henvisning til, at Gade bor i Aarhus og ofte kommer til AGF's hjemmekampe.

Og mandag aften såede Hobros bestyrelsesformand, Steen Juelsgaard, tvivl om Poul Gades habilitet i sagen.

- Jeg tror da, at den kære advokat er fast tilskuer til AGF's kampe, sagde Steen Juelsgaard blandt andet til TV3 Sport og kaldte det en "interessekonflikt".

Hos Fodboldens Disciplinærinstans er der foretaget en grundig vurdering af Poul Gades habilitet, fortæller Kim Høg Madsen, et af medlemmerne, der har vurderet sagen.

- Poul har ikke noget klubtilhør til AGF, bare fordi han kommer til AGF's kampe og bor i Aarhus.

- Vi har også folk i udvalget, der bor i København. De kan også godt dømme nogle af holdene fra byen, siger Kim Høg Madsen til BT.

Hobro benyttede i 2-1-sejren hjemme over AGF backen Adama Tamboura, som ikke var spilleberettiget i kampen på grund af et manglende spillercertifikat. Hobro blev derfor taberdømt.

Baggrunden for kendelsen var ifølge Poul Gade, at man ikke har fundet juridisk grundlag for at fravige den normale sanktion ved manglende spilleberettigelse.

- Det er og bliver klubbens ansvar, at de spillere, der er på banen, er spilleberettigede. Vi har nøje vurderet Hobros argumenter for at lade resultatet på banen stå ved magt.

- Men der var enighed i Fodboldens Disciplinærinstans om, at reglerne er klare på dette punkt og ikke i modstrid med Fifas regler, forklarede Poul Gade.

Hobro har meddelt, at klubben vil anke sagen til DBU's appeludvalg.