Fodbold

Esbjerg-skurk: Det skete på et splitsekund

Efter 34 minutter på udebane mod topholdet FC Midtjylland var Esbjerg nede 0-1 og reduceret til ti mand efter en udvisning til Daniel Stenderup.

Forsvarsspilleren rykkede efter flere personlige Esbjerg-fejl Kristoffer Olsson omkuld, mens Martin Dubravka var langt ude af sit mål. Det blev af kampens dommer takseret til rødt kort.

- Jeg følte, at jeg var nødt til at lave frisparket. Det skete på et splitsekund. Om det var rigtigt eller forkert, ved jeg ikke. I mine øjne var det et regulært frispark, siger Daniel Stenderup.

Mens der efter kampen var stor diskussion om, hvorvidt der skulle have været rødt kort, så var hovedpersonen selv ikke i tvivl om kendelsens betydning.

- Det var klart kampafgørende. Vi kom til at stå langt tilbage, og i og med vi ikke havde den bedste dag, så blev det sgu svært, siger Daniel Stenderup.

Den nye Esbjerg-træner Jonas Dal ville efter kampen ikke bruge meget tid på at diskutere det røde kort.

- Det kan godt være, dommeren lavede en fejl, men det var vores personlige fejl, der førte hen til den her situation. Dem var der alt for mange af, siger Jonas Dal.

I slutningen af kampen havde FC Midtjylland let ved at komme frem til chancer, og sejren på 5-1 kunne været blevet større. Et faktum som ærgrer Jonas Dal.

- Vi tabte stort, og det var også for stort. De straffede os hårdt, men jeg synes også, at det var lidt for let i nogle perioder. Det var et hak i tuden.

Den tidligere Hobro-træner var dog også utilfreds med sin egen ageren i kampen.

- Jeg vil ikke stå og hive spillerne i nakkehåret, fordi nederlaget blev så stort. Jeg skal også være dygtigere til udefra at sætte proppen i, siger Jonas Dal.

Med nederlaget er Esbjerg placeret som nummer elleve i Superligaen. Her har holdet seks point ned til Hobro.