Fodbold

Hobro om trænerjagt: Alder ligemeget

Efter afskeden med Jonas Dal tidligere på sæsonen er Hobro gået ind i jagten på en ny træner, der kan tage over efter nytår. 

I øjeblikket er man ved at indsnævre feltet af mulige kandidater, som kan tage over, når Alka Superligaen vender tilbage efter vinterpausen.

Hobros sportschef, Jens Hammer, understreger, at man holder sig til planen og præsenterer en ny mand omkring januar.

- Lige i øjeblikket taler vi om nogle mulige kandidater, og vi ser på, hvem der kan være den rette træner for vores hold. Vi vil tage os den tid, det tager, og vi vil være omhyggelige med at finde den helt rette, som passer til klubben, siger Jens Hammer.

- Jeg kan ikke sige, hvor mange vi har kig på nu, men jeg kan sige, at vi inden januar har en ny træner på plads. Som det har været planen hele tiden, så lader vi det nuværende trænerteam afslutte efteråret, og så kommer der en ny ind, siger han.

På det seneste har rygterne svirret om, at klubben jagter en ung træner, som kan udvikle sig sammen med holdet. Men det afviser Jens Hammer, og sportschefen fortæller, at man ikke vil lægge sig fast på en speciel type træner.

- Jeg har læst nogle steder, at vi leder efter en ung træner. Men det er ikke tilfældet. Det har vi haft held med før, men vi er en anden klub nu, end vi var, da vi lå i 1. division og hentede trænere ind.

- Alder er absolut ikke et kriterium for mig. Det vigtigste er, at vi finder en træner, der kan flytte klubben endnu mere og kan vinde nogle fodboldkampe, siger Jens Hammer.

Han regner ikke med, at resultaterne i de sidste kampe inden vinterpausen får betydning for, hvilken træner de kan hente ind.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal få nogle point i de sidste kampe, og det, vi leder efter, er en længere løsning end bare indtil sommer. Der er tale om et længere perspektiv, og det skal være en træner, der kan rykke Hobro endnu længere, siger han.

Hobro er med otte point efter 15 kampe sidst i Superligaen, så der venter den nye træner en svær opgave, når han overtager sædet i den nordjyske klub.