Fodbold

Toft slår fast: Olsen har startopstillingen klar

De taktiske kort holdes tæt til kroppen op til lørdagens vitale playoff-kamp mod Sverige, og derfor har landstræner Morten Olsen naturligvis heller ikke sat navn på de spillere, som skal starte på banen for Danmark. Ikke offentligt i hvert fald.

For ifølge TV 2 SPORTS fodboldkommentator Flemming Toft, er den danske landstræner helt på det rene med, hvilke spillere han sender i aktion fra første fløjt.

- Jeg ved helt notorisk, at han har startopstillingen. Den er klar. Nu er det kun at finpudse. Selvfølgelig lidt taktisk men mest af alt er det at finpudse dødboldsituationerne. Men startopstillingen med de 11, der skal starte på lørdag, ligger helt fast, siger Flemming Toft.

Dennegang har der været relativ lang tid med flere træninger end normalt, og så er mange af spillerne kommet med kampe i benene fra deres respektive klubber. Det har lettet udvælgelsen. Men kortene bliver holdt tæt til kroppen indtil en time før kampen på Friends Arena, vurderer Flemming Toft.

- Ganske vist døjer Rizi Durmisi med en mindre skade og Michael Krohn-Dehli måtte springe den sidste træning på dansk grund over torsdag og blev på langs på Hotel Marienlyst. Men Olsen regner bestemt med, at alle mand er klar lørdag.

Til torsdagens pressemøde i den danske landsholdslejr ville Morten Olsen da også gerne medgive, at brikkerne så godt som er faldet på plads.

- Vi er jo ikke langt fra på nuværende tidspunkt. Det ville være en dårlig idé, sagde Morten Olsen til TV 2 SPORT.

Torsdag var træningsbanen i Helsingør pakket ind til lejligheden i presenninger, der i det danske blæsevejr afslørede en del spion-muligheder. En svensk fotograf forsøgte at få lidt til kameraet efter lukketid, men blev bortvist meget bestemt af en lokal Helsingør-borger. 

Hvad fotograften kunne få med var, at den sidste træning primært handlede om standardsituationer som frispark og hjørnespark - offensivt som defensivt. 

Danmark møder på lørdag Sverige i Stockholm, inden der er returopgør i København den 17. november. Den samlede vinder sikrer sig adgang til næste års EM i Frankrig.

Sådan sender TV 2 SPORT fra landsholdslejren

  • Mandag d. 16. november

    22:55-23:25: SportsCenter Ekstra: Vejen til EM

  • Tirsdag d. 17. november

    22:45-23:50: SportsCenter Ekstra: Vejen til EM (direkte fra Telia Parken efter kampen mod Sverige)